Lena Adelsohn Liljeroth väljer Micael Bindefelds 50-årsfest på Mallorca istället söndagens kyrkoval. Foto: Björn Tilly
Lena Adelsohn Liljeroth väljer Micael Bindefelds 50-årsfest på Mallorca istället söndagens kyrkoval. Foto: Björn Tilly

Kyrkoministern nobbar kyrkovalet

Publicerad
Uppdaterad
Micael Bindefelds 50-årsfest på Mallorca krockar med slutspurten i söndagens kyrkoval. Det stoppar inte Mona Sahlin (S) från att delta. Nu avslöjas att även kyrkoministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) är med på festen.
- Det blir en markör att kyrkovalet inte är viktigt före henne, säger Ulf Bjereld professor i statsvetenskap till Politikerbloggen.se
Expressen har tidigare skrivit om Mona Sahlins medverkan på fredagens stora kändishändelse, Micael Bindefelds 50-årskalas.
Hon har kritiserats av både statsvetare och en LO-ordförande. Bland annat för att Mona Sahlin därmed missar slutspurten inför söndagens kyrkoval.

"Märkligt"

Nu avslöjar Politikerbloggen.se att kyrkominister Lena Adelsohn Liljeroth (M) också flög till Mallorca på fredagsmorgonen för att delta i festen.
– Det är märkligt när den person som ska ansvara för det här området agerar på ett sätt så att man får intrycket att det här inte är viktigt, säger Ulf Bjereld till Politikerbloggen.se  

Inte medlem

Kyrkoministerns talesperson Cecilia Jehler ser inget märkligt med prioriteringen:
–  Adelsohn är på en privat fest med en gammal vän under helgen.Hon är inte medlem i svenska kyrkan och ansvarar inte för kyrkovalet. Sedan får man tycka vad man vill, säger Cecilia Jehler till Expressen.se.
Ulf Bjerelds kritik får inget svar:
– Var och en får ha sin åsikt men det har jag inget att säga om, säger Cecilia Jehler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen