Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnliga toppchefer har 30 proc lägre lön än män

Amanda Lundeteg på Allbright, som arbetar för jämställdhet inom näringslivet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Kvinnor på toppositioner i näringslivet tjänar i dag betydligt mindre än sina manliga kolleger, enligt en ny undersökning.

I snitt 30 procent mindre – ett betydligt större gap än i fjol.

Samtidigt drar företagstopparna i väg jämfört med arbetarna när det kommer till löneutveckling, skriver Svenska Dagbladet.

Det är konsultbolaget Novare pay consulting som har har gjort en undersökning av 292 börsbolag. Och trots allt prat om jämställdhet i företagsvärlden visar undersökningen att lönegapet har blivit större mellan män och kvinnor, skriver SvD.

Kvinnliga börs-vd:ar tjänar i snitt 30 procent mindre än sina manliga motsvarigheter.

– Det kan delvis förklaras med att kvinnor generellt är anställda i mindre bolag och underrepresenterade i industrisektorn där lönerna är högst, säger Erika Andersson, vd på Novare, till SvD.

Större lönegap i näringslivet

I fjol var lönenivån nästan jämställd skriver tidningen. Men sedan dess har flera kvinnor lämnat sina toppositioner på storbolag. Samtidigt har andelen kvinnliga vd:ar bara ökat marginellt senaste året, enligt undersökningen. Från 5,6 till 6,3 procent.

 

LÄS MER: Regeringens förslag om kvotering stoppas 

 

Men enligt Erika Andersson finns en positiv trend med jämställdhet i bolagsstyrelser. Det inger hopp, säger hon till SvD.

Stiftelsen Allbright verkar för jämställdhet inom näringslivet. Vd:n Amanda Lundeteg tycker att löneskillnaden mellan manliga och kvinnliga företagstoppar är "bedrövlig".

– Tyvärr är jag inte förvånad, men det är inte bra, säger hon till SvD.

Amanda Lundeteg: "Är lite slappa"

Hon har förståelse för förklaringen att kvinnor är vd:ar i mindre bolag, men tycker ändå att det är illa med så stora skillnader – särskilt eftersom frågan har diskuterats så länge. Hon säger att mäns löner måste stå tillbaka.

 

LÄS MER: Så ojämlika är börs-bolagens toppskikt 2016 

 

Amanda Lundeteg säger också att vi inte får vara "nöjda" och tycka att vi har gjort nog för jämställdhet inom näringslivet i Sverige.

– Vi är lite uppblåsta och tycker att vi ska lära andra. Men egentligen har vi blivit lite slappa och nöjda. Det är en av anledningarna till att det inte händer något med lönefrågorna, säger hon till SvD.

LO: Problem med stora klyftor

Samtidigt skriver Svenska Dagbladet att lönen för en börs-vd i snitt har ökat med en miljon kronor det senaste året. Medianlönen för en börs-vd var under 2016 5,8 miljoner kronor.

För arbetarna går det inte framåt i samma takt. Förra året fick de en snittökning på 700 kronor, enligt LO. Anna Almqvist, ekonom på LO, anser att det är ett stort problem att skillnaderna mellan arbetare och näringslivstopparna ökar.

– Det är problematiskt när en större del av det värde som skapas går till ett fåtal. Det skapar minskad tillit, och sammanhållningen i samhället minskar, säger hon till SvD.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!