Kurserna föll på Stockholmsbörsen direkt efter öppning. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Kurserna föll på Stockholmsbörsen direkt efter öppning. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

 Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Kursen föll direkt på Stockholmsbörsen

Publicerad

Kurserna föll på Stockholmsbörsen direkt efter öppning.

Knappt fem minuter efter öppning hade storbolagsindexet OMXS30 backat med 0,9 procent.

Marknaden tog emot H&M:s rapport med påtaglig besvikelse.

Aktien tappade 3 procent i den inledande handeln.

Klädjätten H&M:s rapport för i fjol och det fjärde kvartalet var lite svagare än marknaden väntat sig och inte heller Wallenbergfamiljens maktbolag Investor överraskade positivt.

H&M tappade 3 procent i den inledande handeln medan Investor backade marginellt.

Electrolux steg däremot med 3 procent, som i sin rapport räknade med att marknaden i Västeuropa och Östeuropa växer med 2 till 3 procent under 2016.

 

LÄS OCKSÅ: Ryktet som sänkte Ericsson på börsen


Tele2 rasade med 10 procent (B-aktien) - detta trots att Tele2 på morgonen redovisade en rapport med högre resultat än analytikernas förväntningar, enligt analytikerenkät från SIX News/Inquiry Financial.

Papperskoncernen SCA redovisade ett rörelseresultat på 3 454 miljoner (justerat) för det fjärde kvartalet i fjol, jämfört med 3 250 under samma period - vilket var något lägre än analytikerna räknande med. Aktien föll direkt med 2,3 procent.

 

LÄS OCKSÅ: H&M snålar med utdelningen

 

Förhandeln på handelsplattformen IG Markets talade för en nedgång för storbolagsindexet OMXS30 med 0,8 procent inför börsöppningen, emligt DI.se.

Även nyhetsbyrån Six rapporterade inför Stockholmsbörsens öppning att kurvorna väntades backa, enligt ledande terminer.

Efter stängning i går hade OMXS30 tappat 5,61 procent sedan årsskiftet.

 

LÄS OCKSÅ: Investor ökar utdelningen

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen