Kungen belönade Rustas grundare med medaljer

Här tar en av Rustas grundare Anders Forsgren emot medaljen för "betydande insatser för svenskt näringsliv".
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Här belönas en av Rustas grundare, Bengt-Olov Forssell, med medaljen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här belönar kung Carl Gustaf varuhuskedjans Rustas grundare med en medalj av åttonde storleken med högblått band "för betydande insatser för svenskt näringsliv". 

– Det här känns som ett väldigt fint kvitto på det arbete vi har lagt ner för att bygga upp Rusta, säger Anders Forsgren, grundare och delägare i kedjan.  

Under ceremoni på Drottningholms slott under tisdagen fick Rustas grundare, Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell, ta emot Konungens medalj av åttonde storleken med högblått band, som har en anrik historia. 

LÄS MER: Han tar över som vd för Svenskt Näringsliv

Grundare: "Vi är oerhört glada och tacksamma"

Hovet började dela ut medaljen under andra halvan av 1800-talet till personer som gjort "betydande insatser för svenskt näringsliv". 

– Det här känns som ett väldigt fint kvitto på det arbete vi har lagt ner för att bygga upp Rusta under de senaste 30 åren. Vi är oerhört glada och tacksamma över det förtroende vi fått från våra kunder under den här resan, och den hade aldrig varit möjlig utan det engagemang som alla våra medarbetare visat, säger Anders Forsgren i ett uttalande. 

Han och kompanjonen Bengt-Olov Forssell träffades i Uppsala när de var i 25-årsåldern och undervisade vid företagsekonomiska institutionen. 

LÄS MER: Uppgifter: Telia vägrar ge upp – vill köpa TV4

Idén till Rusta föddes vid ett köksbord

Där och då, vid ett köksbord, började de smida planerna på vad som i dag har blivit den ledande varuhuskedjan i Norden inom lågprishandel med brett sortiment. 

Rusta beräknar i år att kedjan kommer omsätta cirka 7 miljarder kronor genom sina 140 varuhus på de svenska, finska, norska och tyska marknaderna. 

– Rusta har de senaste åren expanderat på ett sätt som till och med överträffat våra egna förväntningar. Att få en sådan här utmärkelse stärker oss i vår övertygelse om att vi tänkte rätt – och att Rusta har framtiden för sig, säger Bengt-Olov Forssell. 

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!