Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronfågels ägare sparkar vd:n efter avslöjandet

Scandi Standards ordförande Johan Bygge om beslutet att sparka Leif Bergvall Hansen.
Foto: RICKARD KILSTRÖM / RICKARD KILSTRÖM EXPRESSEN
Scandi Standard som äger Kronfågel sparkar vd:n och koncernchefen Leif Bergvall Hansen.
Foto: Pressbild

Scandi Standard som äger Kronfågel sparkar vd:n och koncernchefen Leif Bergvall Hansen.

”Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi Standard”, säger Johan Bygge, styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Efter Aftonbladets granskning som visar att kycklingar skållas levande och köttet är smutsigt agerar nu Kronfågels ägare Scandi Standard. I ett pressmeddelande skriver man på måndagsmorgonen att Leif Bergvall Hansen, vd och koncernchef nu får sparken.

”Jag vill tacka Leif Bergvall Hansen för hans viktiga bidrag till Scandi Standard de senaste åtta åren. Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi Standard”, säger Johan Bygge, styrelseordförande.

Leif Bergvall Hansen kommer fortsätta som vd fram till att en ny vd tillträder.

Efter granskningen kom beskedet att över 90 kommuner avslutar samarbetet med Kronfågel.

Kinnevik bekräftar potentiellt förvärv av Babylon och Pandox vd har avlidit i sviterna av Covid-19.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!