Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig inbromsning för BMW – försäljningen rasar

Fordonstillverkaren drabbades av ett rejält försäljningstapp under det andra kvartalet.Foto: PHILIPP GUELLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

BMW tappar 25 procent av sin försäljning under andra kvartalet. 

Värst drabbat är lyxbilmärket Rolls-Royce, som halverade sin försäljning. 

Den tyska fordonstillverkaren BMW:s globala försäljning minskade med 25,3 procent i det andra kvartalet 2020 till 485.701 fordon, jämfört med samma kvartal i fjol.

För BMW-märket minskade försäljningen med 23,2 procent, medan försäljningen av Mini föll 38,2 procent och Rolls-Royce med 46,8 procent, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

På plussidan noteras att bolagets försäljning i Kina ökade med 17,1 procent i det andra kvartalet och med 7,5 procent för Asien som helhet. I USA rasade försäljningen dock med 39,5 procent under perioden.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!