Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köpare ville hoppa av – måste betala 3,2 miljoner

Kvarteret 79 & Park vid Gärdet i Stockholm.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Fastighetsutvecklaren Oscar Properties har vunnit ett principiellt intressant mål i tingsrätten.

Tvisten gällde en köpare som ville hoppa av sitt förhandsavtal på en exklusiv nyproducerad lägenhet i centrala Stockholm. Men domstolen anser inte att det fanns tillräckliga skäl.

Sedan marknaden för nyproducerade bostadsrätter svalnat har allt fler som tecknat sig för ett köp försökt komma ur kontraktet.

Ett skäl kan vara att bygget drar ut på tiden och tillträdet flyttas fram. 

”Två månaders försening räcker inte”

Men två månaders försening är inte tillräckligt för att häva ett köp. Det skriver Stockholms tingsrätt som avgjort tvisten mellan Oscar Properties och en person som skrivit kontrakt på en bostadsrätt i kvarteret 79 & Park vid Gärdet i Stockholm.

Tingsrätten konstaterar att förhandsavtalet var bindande samt att förseningen av tillträdet med två månader inte var ett sådant väsentligt avtalsbrott som ger köparen rätt att häva avtalet. Det uppger Nyhetsbyrån Direkt.

Rätten dömer köparen att ersätta bostadsrättsföreningen med 2,68 miljoner kronor för mellanskillnaden mellan avtalad köpeskilling och priset vid en senare försäljning, samt 678 000 kronor för rättegångskostnader.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!