Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Voi gör en förlust på 770 miljoner kronor

Voi förklarar förlusten med omfattande investeringar för att etablera sig i Europa.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Voi gjorde en förlust på 770 miljoner kronor 2019.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

Voi gjorde en massiv förlust 2019. 

Elsparkcykelföretaget gick 770 miljoner back, rapporterar Di Digital.  

Bokslutet för 2019, som Di Digital tagit del av, är Vois första för ett helt räkenskapsår. Det svenska bolaget Voi redovisar därför en rejäl ökning av omsättningen. 317 miljoner kronor i fjol, i jämförelse med blygsamma 12 miljoner för uppstartsåret 2018. 

Att bolaget gjorde en förlust på hisnande 770 miljoner kronor förklarar finanschefen Mathias Hermansson med dess omfattande expansion till nya marknader: 

– Det var viktigt att göra omfattande investeringar i fjol för att etablera Voi som en av Europas största aktörer. Förlusten är kopplad till att vi har byggt upp en hel organisation, ett tekniskt system och inte minst en stor fordonsflotta av elscootrar som ska klara av att verka på internationell nivå, säger han till Dagens industri.

Tar in nytt kapital

Voi har drabbats hårt av coronapandemin och tar nu in nytt kapital – cirka 30 miljoner dollar – för att kunna fortsätta expandera, vilket Reuters rapporterat om

Företaget finns numera i ett 40-tal städer i elva länder i Europa och tar nu sikte på Storbritannien. Bland huvudkonkurrenterna märks Tier, Lime och Bird. 

Annons: