Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-jätten släcker ned – halv miljon berörs

Comhem släcker ned sändningar i det analoga nätet.
Foto: THOMAS ENGSTRöM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN.
Tv-jätten går då över helt till digitalt – något som berör omkring en halv miljon hushåll.
Foto: Janerik Henriksson/TT / Janerik Henriksson/TT

Den 8 september släcker Comhem sina analoga tv-sändningar. 

Tv-jätten går då över helt till digitalt – något som berör omkring en halv miljon hushåll. 

– Vi är medvetna om att det här kan vara besvärligt för vissa äldre, säger Fredrik Hallstan på Comhem till Aftonbladet

Omkring 500 000 hushåll är det som ska ställa om från analogt till digitalt tittande den 8 september, enligt Comhems presstalesperson Fredrik Hallstan. 

– Vi har sedan början av året informerat fastighetsägare. Den här veckan intensifierar vi informationen till de boende. Dels genom en hemsida, men vi har också skickat ut en broschyr till äldre i juni, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi är medvetna om att det här kan vara besvärligt för vissa äldre och därför har vi riktat delar av informationskampanjen mot dem så att de ska klara att göra de här förändringarna själva, säger han.

”Känns inte bra alls”

Flera personer har hört av sig till Expressen och riktat kritik mot att Comhem driver igenom förändringen under rådande pandemi. 

– Om jag inte lyckas göra det här till den 8 september, då har jag ingen tv. Det känns inte bra alls för då blir jag isolerad – tv:n gör att jag håller mig á jour, säger Comhem-kunden Susanne Nordén, som tycker att tv-jätten kan vara mer behjälplig i övergången.