Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tui ökar flygflottan efter Thomas Cooks kollaps

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den multinationella reseoperatören Tui kommer att utöka sin flotta av flygplan inför vintersäsongen för att möta ökad efterfrågan efter att konkurrenten Thomas Cook kollapsat.

Det rapporterar Bloomberg i dag.

Tuis vd, Fritz Joussen, sade i en intervju med nyhetsbyrån att reseoperatören arbetar med att få behålla flygplan som leasats för sommaren i förberedelser för en väntad ökning av bokningar.

– Vi förlänger vissa leasingkontrakt som annars hade gått ut eftersom vi tror vi kommer behöva mer kapacitet efter Thomas Cook, sade Fritz Joussen.

Efterfrågan väntas komma särskilt från Storbritannien - en ”signifikant möjlighet” - enligt Tui-vd:n.

Trots att Thomas Cooks fall troligt kommer innebära viss lättnad i det pågående priskriget på den europeiska resemarknaden så är förhållandena fortsatt inte ”vad de borde vara” på grund av flera skäl.

Turismen har likt många andra branscher drabbats av inbromsad tillväxt, svajiga oljepriser, stark dollar, brexitosäkerhet och förändrade bokningsmönster som ett svar på varmare somrar längre norrut.

– De som kommer lyckas är de som är förändringsbenägna, de som inte är utdömda, sade Tuis vd.

Jan Ohlson om Thomas Cooks konkurs.
Annons: