Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Testvinnare – här är årets bästa hörlurar

Marknaden för hörlurar har exploderat.

Men vilka är bäst – och vilka passar just dig?

Nordens största hemelektroniktidning Ljud & Bild har testat årets nya hörlurar.

Här är de sex testvinnarna i de olika kategorierna.

För ett antal år sedan förde hörlursmarknaden en tynande tillvaro.

Man hade kanske ett par rejäla hörlurar för hemmet, som man pluggade in i stereon eller tv:n när man inte ville störa familjen.

Och möjligen ett par ”walkman-lurar” till sin portabla musikapparat.

Men med intåget av mobilen och strömmad musik har marknaden exploderat.

I dag är det inte ovanligt att man har ett par musiklurar för hemmet, ett par trådlösa proppar till jobbpendlingen, ett par brusreducerande för långresorna, ett par tåliga till gymmet.

LÄS MER: Här är årets vassaste tv-apparater

Vilka lurar passar dina behov?

Ska du bara lyssna hemma eller också i farten?

Lyssnar du enbart till musik, och är det i så fall viktigast med naturlig ljudåtergivning, eller mer insmickrande med tung bas?

Behöver du en mikrofon så att du kan svara i telefon eller använda dem för internettelefoni

Ska du använda dem till flera olika apparater som kanske har olika anslutningar?

Allt detta påverkar vilken lur som är rätt för dig.

Eller vilka...

Dina pengar presenterar här Ljud & Bilds testvinnare i sex olika kategorier: 

1. Årets trådlösa hörlurar: Audio Technica ATH-DSR7BT

3 500 kronor. 

eu.audio-technica.com

Betyg: 6 av 6

Strålande debut

Kommentar: Jag har lyssnat på massor av bra musik trådlöst. Fast inte med det överflöd av detaljer som väller över mig här. Särskilt diskanten sticker ut. Små fina hi-hat-detaljer och spröda träblåsljud imponerar. Audio-Technica gör en gång för alla upp med Bluetooths rykte som en praktisk men mindre hifi-duglig teknik. ATH-DSR7BT är verkligen en sällsynt fullträff för pengarna. Och när man dessutom får trådlös anslutning och en digital förstärkare med i priset, är det inget annat än imponerande.

Läs hela testet av Audio Technica ATH-DSR7BT 


2. Årets brusreducerande hörlurar: Sony WH-1000XM2

4 000 kronor.

sony.se

Betyg: 6 av 6

Fulländad brusreducering

Kommentar: Precis som sin föregångare låter WH-1000XM2 fantastiskt. Nu har Sony forskat ännu mer om brusreducering och tar numera hänsyn till lufttrycket . Basen är bestämd och fyllig och ljudet är ett bra snäpp mer raffinerat än i Bose QC35. Särskilt i övertonområdet låter Sony betydligt mer finmaskigt. Ofta brukar man ha ett par brusreducerande hörlurar till resor och ett annat till seriöst musiklyssnande. Med WH-1000XM2 vågar vi påstå att man inte behöver välja. 

Läs hela testet av Sony WH-1000XM2


3. Årets highend-hörlurar: Focal Utopia

42 000 kronor.

plaudio.com

Betyg: 6 av 6

Bra, bättre, dyrast!

Kommentar: När högtalartillverkaren Focal ska demonstrera sin expertis inom personligt ljud sparar de inte in på något. Utopia är ett precisionshantverk inifrån och ut. Allt låter så rent, dynamiskt och musikaliskt att gåshuden bara är tvungen att infinna sig. Och det är förmodligen det billigaste sättet du kan få det här ljudet. Vill du ha motsvarande ljud från ett par högtalare hamnar du enkelt på 300 000 kronor – utan förstärkare eller kablar. Smaka på det, du!

Läs hela testet av Focal Utopia


4. Årets öronproppar: KEF Motion One

2 500 kronor.

digitalbild.se

Betyg: 6 av 6

Lyxiga och flexibla 

Kommentar: För den som är ute efter bra ljudkvalitet och bryr sig mindre om prislappen är KEF ett lockande val. De plockar fram detaljer ur musiken som de andra propparna döljer. Och vill man ha ännu bättre ljud kan man använda dem med sladd. För pengarna får man även utsökt design med utmärkt byggkvalitet. Däremot känns Motion One inte lika eleganta runt halsen på grund av den oväntat klumpiga kragen. En kompromiss som musikälskaren nog kan leva med.

Läs hela testet av KEF Motion One


5. Årets träningslurar: JBL Reflect Contour

1 000 kronor.

jbl.com

Betyg: 5 av 6

Som fastlimmade

Kommentar: JBL är en välkänd aktör, och de klarar sig precis som vanligt helt lysande. Ljudkvaliteten är bra utan att vara fantastisk och batteritiden är bra. Men det som gör att Reflect Contour verkligen sticker ut är passformen. De trillar helt enkelt inte ur, hur hårt du än sliter i sladden, vilket är ett stort plus. Anledningen är de dubbla bågarna på varje sida som både sitter inuti och utanpå örat. Hade det bara funnits lite mer bas och fjärrkontrollen varit lättare så hade det blivit maxbetyg.

Läs hela testet av JBL Reflect Contour


6. Årets highend-proppar: Beyerdynamic Xelento remote

9 500 kronor.

se.eetgroup.com

Betyg: 6 av 6

Kanske världens bästa

Kommentar: Vi föredrar ofta att använda öronproppar eller ett par små on-ear-lurar i ställer för stora hörlurskåpor. Det betyder att vi gör lite avkall på ljudkvaliteten för att slippa se ut som idioter. 

Den byteshandeln tycker inte Beyerdynamic att man ska behöva göra. Beyerdynamic Xelento är utan tvekan de bästa musikpropparna jag har hört. De spelar all slags musik med övertygelse genom att låta superdetaljerat men aldrig tråkigt. Ett par perfekt balanserade öronproppar som sopar mattan med alla andra.

Läs hela testet av Beyerdynamic Xelento remote 

Texter och omdömen: JONAS EKLUND / LJUD & BILD

Annons: