Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ta tag i ditt onödiga karantänshoppande

Se nya avsnittet av ekonomiprogrammet ”Dina pengar”
Joakim Jörlander.
Joakim Jörlander intervjuas av Ylva Johansson.

Nätshoppar du mer än vanligt just nu?

Du är inte ensam.

I veckans avsnitt av Dina Pengar – Expressen TV:s privatekonomiska magasin – ger Joakim Jörlander på sparappen Dreams tips för att inte pengarna ska rulla i väg.

– Det är lätt hänt att rusa in i falska drömmar för att man ser andra göra saker.

Coronapandemin gör att de flesta av oss är hemma mer än vanligt. Har man långtråkigt är det lätt att gå loss med betalkortet på nätet och unna sig prylar man annars inte skulle ha köpt.

– Man impulsshoppar mer och har mer tid att lägga på shopping. Generellt tar folk sämre ekonomiska beslut i kristider, för man är mer stressad och känner mer oro, säger Joakim Jörlander, marknadsföringschef på sparappen Dreams.

Dreams har sett en förändring i vad deras kunder sparar till. Att skaffa sig en buffert är numera vanligare än att spara till sitt bröllop.

Joakim Jörlander tipsar om att inte låta sig påverkas av vad andra har, utan i stället lägga tid på vad som är viktigt för just dig.

– Börja med att lägga undan 25 kronor en dag, och så gör du samma sak nästa dag. På ett år blir det mycket pengar, säger han.

Dessutom i veckans Dina Pengar:

Programledaren Keyyo som leder ”1/2 rum och kök” i SVT berättar om hur hon bor och hur hon gör för att inreda smart.

Vi träffar även Youtubern och artisten Anis Don Demina som nyligen köpt sin första lägenhet.

Dina Pengar är Expressens privatekonomiska tv-magasin och leds av Ylva Johansson.

Hela programmet ser ni här:

Annons: