Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stopp för vin i matkasse – backar efter stämning

Nu är det slut med vin i matkassen.

Winefinder avbryter sitt ifrågasatta samarbete med Mathem – efter att vinleverantören stämts av Systembolaget.

– Nu är vi i en situation där vi har blivit stämda och då har vi beslutat att ta ett steg tillbaka, säger Alex Tengvall, vd på Winefinder till Market.

När matleverantören Mathems kunder gjort sina inköp över nätet har de även haft möjlighet att beställa hem vin till middagsbordet, genom ett system där Winefinder sålt utvalda flaskor i en särskild ”shop in shop” hos Mathem.

Men i dag körs den sista flaskan ut rapporterar Market.

Anledningen är att Winefinder valt att avbryta det tvååriga samarbetet med Mathem för att i stället fokusera på den pågående tvist företaget har med Systembolaget.

– Vi anser att vår verksamhet är laglig, men nu är vi i en situation där vi har blivit stämda och då har vi beslutat att ta ett steg tillbaka och fokusera på kärnverksamheten. Mathem är ett av flera projekt som vi har drivit för att utveckla vårt erbjudande, men som läget är nu så tvingas vi avsluta det, säger Alex Tengvall till Market.

Systembolaget: Försäljningen är olaglig

Systembolaget anser att Winefinder bryter mot svensk lagstiftning genom det sätt de säljer och levererar alkohol. I slutet av februari lämnade de därför in en stämningsansökan till patent- och marknadsdomstolen.

”Vi anser också att deras aggressiva marknadsföring – med bland annat värvningspremier – är olaglig. Det sättet att driva försäljning leder enligt forskarna till högre konsumtion och fler alkoholskador” har Systembolaget tidigare skrivit i en kommentar om Winefinder.