Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stadium slår igen alla sina butiker i Tyskland

Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

Sportjätten Stadium lägger med sin satsning i Tyskland.

Butikerna stängs på grund av dålig lönsamhet.

– Marknadsläget i kombination med höga hyror gör att vi inte når våra lönsamhetsmål, säger Magnus Wåhlander, general manager på Stadium.

Stadiums plan var att växa i Tyskland efter en start med tre butiker – samtliga i Hamburg.

Men nu väljer i stället den svenska sportkedjan att avsluta verksamheten i Tyskland och stänga butikerna. Två av dem kommer att vara borta redan till årsskiftet. Den tredje när hyresavtalet löper ut.

”Fokuserar på andra marknader”

– Marknadsläget i kombination med höga hyror gör att vi inte når våra lönsamhetsmål. i kommer därför att stänga två butiker i närtid och på sikt lämna Tyskland helt, på så vis kommer vi att kunna fokusera än mer på våra övriga satsningar, butiker och marknader, säger Magnus Wåhlander i ett pressmeddelande.

Stadiumkedjan består i dag av omkring 180 butiker som finns i Sverige, Finland, Norge och fram tills nu Tyskland. Bolaget omsatte 2018 5,6 miljarder kronor och gjorde ett resultat på 78 miljoner.

TV: Så slår butiksdöden i stadskärnorna

Annons: