Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sminkkedjan bär sig inte – tvingas till rekonstruktion

Butikskedjan Make Up Store har begärt rekonstruktion.

Butiksdöden skördar nya offer.

Kedjan Make Up Store har inlett en företagsrekonstruktion, skriver breakit.se. 

Bland de största borgenärerna finns Skatteverket och SEB.

Enligt ansökan som inkommit till Stockholms tingsrätt har sminkmärket och butikskedjan Make Up Store drygt 18 miljoner i skulder. I kassan finns endast 1,2 miljoner, och i hopp om att slippa konkurs begärt nu bolaget rekonstruktion.

Bland borgenärerna finns bland andra Skatteverket som ska ha in 733 960 kronor, samt Åhléns, 938 199 kronor. SEB har en fordran på 3,7 miljoner kronor, enligt borgenärsförteckningen.

I ansökan Make Up Store skriver att man nu planerar att göra om affärsmodellen, bland annat genom att flytta produktionen till billigare fabriker – men utan att sänka kvalitén. Samtidigt ska olönsamma butiker stängas. Det rapporterar Breakit.

Gick med 12,3 miljoner i förlust

Make Up Store öppnade första butiken 1996 och hade 2018 260 försäljningsställen i 22 länder. Senaste räkenskapsåret gjorde bolaget en förlust på 12,3 miljoner kronor.

Tomas Arebo som utsatts till rekonstruktör menar att det trots allt finns goda chanser att rädda bolaget.

– Jag har precis fått uppdraget på mitt bord, men har gått igenom det snabbt och sett att det finns en väldigt bra framtidsmöjlighet för det här bolaget. Man säljer mycket och har ett varumärke, just att äga sitt eget varumärke är en stor fördel. Därifrån kan man bygga en sund affär. Nu ska vi ta fram en detaljerad plan, säger han till Breakit.

Vid en rekonstruktion försöker man normalt bland annat nå en överenskommelse med leverantörer och långivare att skriva ned sina skulder i en så kallad ackordsuppgörelse.

Annons: