Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skokedjans nya satsning – hyr ut i stället för att sälja

Foto: Scorett / Scorett
Foto: Scorett. / Scorett.

Butikskedjan Scorett lanserar nu sin skotuthyrning i ytterligare butiker.

Hyr festskorna som du kanske bara använder vid ett tillfälle.

– När vi får tillbaka skorna putsas och fräschas de upp av våra skovårdsutbildade säljare, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen.

Står man ut med känslan att någon annan dansat omkring i partyskorna så är det en smart lösning.

Tänk lackskor till smokingfesten. Hur ofta använder man lackskor? En gång i sitt liv kanske.

På Scorett i Nordstan i Göteborg började man redan i augusti med skouthyrning. ”Rent your party shoes” kallar man konceptet som blivit en snackis och satt affären på kartan. Detta säger butikschefen Emelie Pettersson enligt branschsajten Market.se:

”Det har blivit en snackis”

– Vi märker tydligt av att konceptet har blivit en snackis och väcker nyfikenhet bland kunderna. Det har resulterat i spännande dialoger i butiken med personer som är väldigt positiva till idén om att kunna hyra sina skor i stället för att köpa dem, framför allt då de samtidigt gör en tjänst ur miljösynpunkt.

Skojätten ska nu börja med uthyrning av skor i fler butiker. Det gäller Södergatan i Malmö, Grand Sammarkand i Växjö, Westfield Mall of Scandinavia i Solna och Sergelgatan i Stockholm, enligt Market.

– Att erbjuda en hållbar produkt har alltid varit viktigt för oss och vi ser en ökad efterfrågan på hållbara alternativ även hos våra kunder. Med ”Rent your party shoes” vill vi nå ut med hållbart mode till en ny målgrupp, säger 

Många kanske inte vill eller kan lägga pengar på ett par festliga klackar för ett tillfälle, eller så vill man ha möjligheten att byta skor oftare. Med detta initiativ gör vi det möjligt, samtidigt som vi minskar ”slit-och-släng”-beteendet, säger Sophie Arnesved på Scorett i ett pressmeddelande

Lämna tillbaka inom två veckor

Skorna hyrs ut i upp till två veckor, för att sedan vid återlämnandet få tillbaka en summa beroende på uthyrningstid.

Flera andra stora kedjor i detaljhandeln har hakat på den hållbaar konsumtionstrenden. H&M hyr ut utvalda plagg ur sin consious-kollektion och snabbmodekedjan Gina Tricot började tidigare i år hyra ut festplagg för en kväll.

TV: Förvåningen kring Årets julklapp

Annons: