Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS klimatkompenserar – satsningar på vindkraft

SAS siktar på att ha minskat klodioxidutsläppen med 25 procent 2030.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Rickard Gustafson, vd på SAS.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EPA TT NYHETSBYRÃÖN

Här är SAS nya klimatdrag:

Att koldioxidkompensera alla sina Eurobonus-kunders flygbiljetter.

– Våra mest lojala kunder delar vår önskan om ett mer hållbart flyg, säger vd:n Rickard Gustafson.

Samtidigt ska det bli lättare för flygresenärerna själva att bidra.

SAS jobbar för att reducera utsläpp som påverkar klimatet, där man bland annat satsar på energieffektiva flygplan och mer biobränsle. Målet är att minska klodioxidutsläppen med 25 procent till 2030.

Nu berättar flygbolaget om ytterligare en satsning, som är ett led i klimatarbetet.

 

 

SAS ska koldioxidkompensera

Från och med den 1 februari kommer SAS att klodioxidkompensera alla flygbiljetter där ett Eurobonus-nummer har angetts vid bokningen.

Det betyder att cirka 40 procent av alla SAS koldioxidutsläpp relaterade till passagerare kommer att kompenseras, skriver bolaget.

– Våra mest lojala kunder och frekventa resenärer delar vår önskan om ett mer hållbart flyg. Våra kunder som reser till, från och inom Skandinavien ska veta att SAS arbetar varje dag med att minska vår klimatpåverkan, säger Rickard Gustafson i en kommentar.

Enligt SAS kommer det inte bli dyrare att resa.

Freja Annamatz på SAS pressjour säger:

– Det här är en investering som ingår i vårt omställningsarbete, så det inkluderas i förmånen att vara Eurobonus-medlem.

Sen tidigare koldioxidkompenserar SAS för egna tjänsteresor och ungdomsbiljetter. Man jobbar också för att minska matsvinn och andelen plast ombord.

 

 

Så kan SAS-resenärer hjälpa till

Kompensationen baseras på statistik, enligt flygbolaget. Den kommer att genomföras av The Natural Capital Partners – en klimataktör som säger sig ”leverera lösningar av hög kvalitet som säkerställer en omedelbar, positiv effekt för världens naturkapital”.

– De är en förmedlare av projekt. Vi har valt projekt som är kopplade till förnybar energi och specifik vindkraft, säger Freja Annamatz.

Under året kommer även flygresenärerna få större möjligheter att bidra i klimatarbetet. SAS skriver i sitt pressmeddelande att bolaget vill erbjuda sina kunder en möjlighet att uppgradera till biobränsle när de bokar biljetter på nätet.

Annons: