Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Salta chips återkallas – har fel smak

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Foto: Uros Zunic / COLOURBOX

Axfood återkallar Garants salta chips.

Orsaken är att chips med vinägersmak av misstag har packats i fel förpackning – och de innehåller allergenen mjölkprotein.

Det är chipspåsar med bäst före-datumet 28.02.2020 och med tider mellan 06.00 och 08.00 som nu återkallas.

Axfood skriver i ett pressmeddelande:

”Garant chips med vinägersmak har olyckligtvis packats i påsar för salta chips under en begränsad tid av produktionen. Vinägerchipsen innehåller mjölkprotein, vilket inte framgår av märkningen och som kan vara till skada för vissa konsumenter”.

Salta chips kan lämnas tillbaka

Produkten har sålts i flera av Axfoods butiker men har nu stoppats för försäljning. Samtidigt uppmanar livsmedelskoncernen alla kunder som har köpt de aktuella chipsen att lämna tillbaka påsen till den butik där den är köpt.

Axfood ”beklagar det inträffade”.

Koncernen äger bland annat butikskedjorna Willys, Hemköp och Tempo, liksom den nätbaserade livsmedelsbutiken Mat.se, restaurang- och saluhallskedjan Urban Deli samt Middagsfrid som säljer matkassar.

Annons: