Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uncle Ben's kan byta logga – efter protester

Black Lives Matter-protesterna har spridits världen över.
Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Rispaketen med påhittade figuren Uncle Ben är kända över hela världen.

Men nu överväger tillverkaren att ändra loggan, uppger Mirror. 

Detta efter Black lives matter-protesterna och debatten om hur gamla fördomar om svarta lever kvar i samhället.

Bilden på den påhittade Texasbonden Uncle Ben har hängt med sedan 1946.

Enligt tillverkaren Mars var det en kypare och kock i Chicago vid namn Frank Brown som fick föreställa Uncle Ben.

Kommer att ändra det visuella

Riset är en storsäljare även i svenska butiker men loggan som hängt med i över 70 år är inte helt tidsenlig. Samtidigt som det debatteras om hur svarta människor framställs i samband med BLM-demonstrationer över hela världen, uppger Mars att man nu ser över sina varumärken.

”Vi ser att nu är det rätt tid att utveckla Ucle Ben´s, vilket inkluderar den visuella delen av varumärket. Det kommer vi också att göra”, uppger Mars i ett uttalande rapporterar Mirror.

Tillverkaren avslöjar dock inget om exakt hur eller när förändringarna ska göras. Men man utvärderar alla möjligheter och tillägger i uttalandet:

”Rasism hör inte hemma i samhället. Vi står solidariskt bakom den svarta medborgarrättsrörelsen och våra samarbetspartners i kampen för social rättvisa”.

Mars Incorporated är ett multinationellt amerikanskt företag med huvudkontor i McLean i Virginia i USA. Mars är en av världens största tillverkare av godisprodukter och omsätter årligen 33 miljarder dollar och har omkring 75 000 anställda världen över.


Annons: