Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Välkända klädbutikerna tvingas till rekonstruktion

Svenska klädbolaget RNB (Retail and Brands) har ansökt om företagsrekonstruktion för dotterbolagen Brothers, Departments & Stores samt Polarn & Pyret.

– Situationen är nu akut, skriver man bland annat.

Samtidigt kommer barnkedjan Polarn & Byret att satsa mer på second hand.

Under rekonstruktionen kommer bolagen att hålla butiker och e-handel öppna. Beslutet att ansöka om rekonstruktion baseras på den likviditetskris som bolagen för närvarande befinner sig i som en direkt konsekvens av den globala pandemin covid-19.

– Rekonstruktionerna är nödvändiga för att dels kortsiktigt ge Bolagen förutsättningar att ta sig igenom den extrema situation som Covid -19 innebär samt dels långsiktigt ge Bolagen den tid som behövs för att få att lösa deras finansiella situation, skriver RNB i dag.

Samtidigt avser de olika bolagen genomföra operativa och organisatoriska förändringar.

I samband med beskedet skriver RNB fökjande om de tre olika dotterbolagen:

Polarn O. Pyret: Den senaste vintersäsongens exceptionellt milda väder i kombination med den senaste tidens höga modegrad i Polarn O. Pyrets kollektioner har inneburit att plaggen blivit inaktuella på kortare tid än önskvärt. Bolagets inriktning kommer därför att justeras till att i högre grad erbjuda tidlöst mode med basvaror av hög kvalité.

”För att förlänga livslängden för varje plagg har bolaget introducerat Second Hand och PO.P Repairs – lagning av kläder i ett cirkulärt system för återanvändning av barnkläder. Tydliggörande av andrahandsmarknaden sätter ett högre fokus på produkternas återförsäljningsvärde, vilket i sin tur höjer konsumenternas betalningsvilja”, skriver man.

Brothers: Har haft en tydlig omstruktureringsplan för att förnya bolaget, men den snabbt försämrade marknadssituationen i detaljhandeln har inneburit att tiden inte räckt till. 

Departments & Stores: En fundamentalt sund verksamhet, men där bolaget under flera års tid har investerat i förnyelsen av NK-varuhuset i Stockholm. Detta har lett till färre besökare och kunder på bolagets avdelningar i varuhusen samtidigt som lokalhyror och personalkostnader ökat. Situationen är nu akut efter den globala pandemins påverkan på inhemsk efterfrågan och helt avstannad internationell turism.

Annons: