Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rabattjägarnas tips: ”Allt går att få gratis”

Petra spenderar fem timmar om dagen på att hitta rabatter och gratiserbjudanden på internet. 

– Att fynda gratisgrejer är en bra kick. Jag får hjärtklappning och adrenalinpåslag, precis som när man åker berg- och dalbana, säger Petra som dagligen bloggar om sina fynd.

Väckarklockan ringer klockan kvart över fem hemma hos Petra Stentagg i Karlshamn. Då är det dags att göra dagens första insats i jakten på rabatterbjudanden och gratisprylar. 

– Jag kollar igenom nattens mejl och förbereder de första blogginläggen. Jag prenumerera på över 100 nyhetsbrev som jag skummar igenom. Men det går rätt snabbt eftersom jag vet vad jag letar efter, säger Petra.

LÄS MER: Vägra Stockholm och tjäna 75 000 varje år

Sen bär det av till jobbet som socialsekreterare. Så fort tillfälle ges kikar hon runt på internet efter fler rabatter. Efter jobbet åker hon på sin första "paketrunda".

– Det finns tre utlämningsställen där jag bor som jag hämtar mina beställningar ifrån, säger hon. 

”Finns rabatter överallt”

Paketen är fyllda med rabattinköp och gratisprylar som hon hittat på internet och genom appar. Det är där hon gör majoriteten av sina fynd. 

– Man kan leta efter rabatter överallt med hjälp av internet och telefonen. För mig är det väldigt bra eftersom jag bor i en liten håla som annars inte har så mycket gratisgrejer, säger hon. 

”Nästa vecka ska vi åka till Dubai med gratis flygbiljetter och det ser jag fram emot. Jag har också fått en gratis Apple-Watch och en Weber-grill som jag gav till min man. Jag brukar ge honom lite grejer så att han håller sig nöjd”, säger Petra. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / KVP

Efter paketrundan packar hon upp dagens skörd som hon sen fotograferar och lägger ut på bloggen. Hon gillar inte att sitta och tjuvhålla på tipsen. 

LÄS MER: Ragnar, 81, lockades av annons – förlorade alla sina pengar

– Mina läsare är likasinnade. Vi ger varandra kickar genom att dela med oss av allt vi lyckats få tag på gratis. 

Gratisprylar för 100 000

Det är inte fråga om några halvtrista parfymprover i paketen. Hon kan få ihop saker till ett värde av 100 000 kronor om året. 

– Nästa vecka ska vi åka till Dubai med gratis flygbiljetter och det ser jag fram emot. Jag har också fått en gratis Apple-Watch och en Weber-grill som jag gav till min man. Jag brukar ge honom lite grejer så att han håller sig nöjd. 

”Att fynda gratisgrejer är en bra kick. Jag får hjärtklappning och adrenalinpåslag, precis som när man åker berg- och dalba”, säger Petra. Foto: KANAL 5

För att komma över dyrgriparna samlar hon in poäng genom att göra kundundersökningar. Helst ska man slå till på bred front för att maximera rabatterna menar Petra. 

LÄS MER: Han lyckades sluta shoppa under ett helt år

– Det är köpen som du tjänar mest att dra ner på. Det första steget för en nybörjare är att se över sitt betalkort. Se till att ha ett kort som inte kostar någonting och som ger mervärde på köpet. Sen lägger du tio sekunder inför varje köp på att googla en rabattkod och så går du in via en återbäringssida. Börjar du med det kommer du märka att tusenlapparna faktiskt ramlar in.

LISTA: HÄR ÄR PETRAS BÄSTA TIPS FÖR ERBJUDANDEN

FINDUS LUNCHKLUBB

På undersidan av kartongen till Findus färdigluncher finns en kod. Samla på dig och registrera dessa koder, och skicka in till Findus lunchklubb. Då får man till exempel biobiljetter eller nöjescheckar som ger fritt inträde på Legoland och ett 50-tal andra nöjesparker. Vill du inte lägga pengar på att köpa färdigluncherna, be att få kartongen från de som du vet äter dem, men inte bryr sig om koden. Liknande erbjudanden finns bland annat från Felix, Lambi och Serla.

SAS EUROBONUS

Här kan du samla poäng på flygresor, men även om du inte flyger alls kan du samla poäng när du tankar, hyr film, bor på hotell eller genom dina försäkringar som du har. Poängen kan du använda till gratis flyg eller hotellnätter.

SJ PRIO

Ett gratiskort även för dig som aldrig åker tåg. Kortet fungerar nämligen även som ett rabattkort och ger rabatt på olika inträden för familjen, på fika, restaurangbesök och mycket annat. Du kan samla poäng genom att åka tåg, bo på hotell med mera. Poängen kan du använda till exempelvis tågresor, hotell, biobiljetter, mat och godis.

MCDONALDS-KLUBBEN

En gratis klubb för barn. Barnen får gratiserbjudande varje månad på glass eller frukt. Vid varje födelsedag får barnet ett gratis Happy meal. Klubben har många tävlingar, bland annat till deras klubbdag på Gröna Lund där man kan vinna inträde och åkband till hela familjen. Kolla även BR-klubben för liknande erbjudanden.

MEDLEMSKAP I RÄDDA BARNEN

För medlemskapet (som kostar 75 kronor för alla mellan 7–25 år och 200 kronor, hushållsmedlemskap 300 kronor)  för alla över 25 år gör du en god gärning och får ta med hela familjen gratis till Astrid Lindgrens Värld på Rädda barnens medlemsdag i juni, värdet är 1 200 kronor.

BARNSEMESTERKORTET

Det ansöker du om via barnsemester.se och det kostar 30 kronor för nya medlemmar. Kortet ger olika rabatter på inträden för familjen, resor och hotell. Detta kort borde alla barnfamiljer ha!

APPAR

Bästa apparna för erbjudanden är Wrapp, Pressbyrån och Tryme.

Vanligaste gratisgåvan hemma hos familjen Stentagg är biobiljetter. Petra har inte betalat för att gå på bio på flera år. 

Julklapparna helt gratis

– Jag kommer nog aldrig behöva köpa en biobiljett igen. Jag har jättesvårt att förstå att folk faktiskt betalar för det. Varje gång det är lång kö på biografen så blir jag lika förundrad över att se folk ta fram plånboken. 

Det är inte bara underhållningen hon fixar gratis. Även julklappssäcken är fylld till bredden med fynd. 

LÄS MER: Se upp för fällorna om du väljer tidig pension

– Jag älskar att ge bort julklappar, det blir hundratals att slå in varje jul. Förberedelserna börjar jag med redan i midsommar. Det gäller att ha god framförhållning om du ska komma undan gratis, säger hon och fortsätter:

– När folk tänker gratisklappar tänker de en smörkniv med en företagslogga på. Men det är ju inte alls den nivån. Jag ger det som de har önskat sig, den enda skillnaden är att jag inte har behövt betala. 

PETRAS TIPS TILL BLIVANDE RABATTJÄGARE

Rätt betalkort

Se till att ha ett kort utan avgift som ger dig mervärde på varje köp. Det kan vara pengar, flygpoäng eller hotellpoäng. 

Följ rabattbloggar

Det finns flera bloggar som tipsar dig om bra erbjudanden och gratissaker. På det sättet slipper du leta på internet själv. 

Bli medlem i allt

Gå med i alla klubbar, även om du aldrig kommer handla där. Det kan ge mervärde i form av biocheckar eller annat kul.

Satsa på appar

Appar som ger gratissaker är en god idé. Belöningsappen Wrapp eller Pressbyrån är bra. Det lönar sig.

Gör undersökningar

Använd din dötid på ett vettigt sätt och gör undersökningar på internet. Samla poäng och byt mot gratisvaror. 

Malin får kickar av att gratisfynda

När Malin "Gratisprinsessan" Persson från Kristianstad träffade sin nuvarande sambo var han skeptisk till hennes intresse för rabattjakt. 

– De tankarna försvann när jag bjöd honom på hans första gratisrestaurangmiddag, säger Malin. 

”Det är inte så svårt att spara. Bara genom att gå igenom butikerna du handlar i kan du hitta massor av rabattkuponger på hyllplanen”, säger Malin.

Förutom att blogga om gratisgrejer, kampanjer och andra spartips går hon igenom reklamblad från olika butiker. 

– Det är inte så svårt att spara. Bara genom att gå igenom butikerna du handlar i kan du hitta massor av rabattkuponger på hyllplanen. Det är bara att ta med några stycken hem och vänta på ett erbjudande, säger hon. 

Hemma har hon byggt upp ett lager med förbrukningsvaror som hon tycker är för tråkiga för att betala för. 

Har byggt upp ett lager hemma

– Det är varor med lång hållbarhet som schampo, tvättmedel och sköljmedel. För ett och ett halvt år sedan delade ett företag ut gratis tandkräm till de som hade kuponger. Jag har inte betalat för tandkräm sedan dess. 

LÄS MER: Kvinnorna som höjde lönen mest på din ort

Varje söndag tittar hon igenom alla reklamblad och lägger fram en plan för den kommande fyndveckan. Hon gör en budget och sorterar sina kuponger efter kategori. 

– Jag blir glad och upprymd av det. Själva jakten kan också vara jättespännande. Det känns "wow" att kunna få saker gratis och spara pengar.

– Man behöver inte spendera så mycket tid på det, man ändrar bara sitt tänk helt enkelt, säger Malin. 

LÄS MER: 133 rabatter för dig som är pensionär

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!