Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Postnord tvingas dra ner på leverans av brev och paket

Foto: Kalle von Hausswolff / Postnord

Med anledning av coronaviruset tvingas Postnord tillfälligt stoppa sina post– och paketleveranser till och från många länder.

– Det handlar om transportkapacitet och om det överhuvud taget finns flyglinjer och andra sätt att ta sig till de här länderna på, säger Maria Ibsen, pressansvarig på Postnord.

USA, Storbritannien och Hongkong är tre av länderna som det fortfarande går att skicka post och paket till när Postnord nu drar ner på sin verksamhet.

För enkelhetens skull väljer man att lista de länder som det fortfarande är möjligt att skicka till, i stället för de där det för tillfället är stopp. Förutom alla länder inom EU är det möjligt att leverera post till och från 13 länder, däribland USA, Storbritannien och Hongkong.

Enligt Maria Ibsen är det svårt att spekulera i om antalet länder som det är möjligt att skicka och ta emot post och paket till och från kommer att bli färre.

– Det beror helt på vilka åtgärder olika länder och företag väljer att göra. Vi gör vårt bästa för att det ska påverka så lite som möjligt, säger hon.

Försändelser till länder som det för tillfället inte går att leverera paket eller post till förvaras hos Postnord tills det är möjligt att skicka dem vidare.

TV: Trump nöjd med Feds sänkning

Annons: