Trycket är hårt på Postnord inför julen. Foto: Marcus Ericsson / TT NYHETSBYRÅNTrycket är hårt på Postnord inför julen. Foto: Marcus Ericsson / TT NYHETSBYRÅN
Trycket är hårt på Postnord inför julen. Foto: Marcus Ericsson / TT NYHETSBYRÅN
Thomas Backteman på Postnord säger att man hanterar enorma mängder paket varje dag – och att alla kunder kan lita på posten inför jul. Foto: PressbildThomas Backteman på Postnord säger att man hanterar enorma mängder paket varje dag – och att alla kunder kan lita på posten inför jul. Foto: Pressbild
Thomas Backteman på Postnord säger att man hanterar enorma mängder paket varje dag – och att alla kunder kan lita på posten inför jul. Foto: Pressbild

Postnord dumpar paket på Arlanda – ligger ute i regnet

Publicerad

Hundratals paket dumpas på Arlanda inför jul – utomhus.

Det visar bilder som Svenska Dagbladet har tagit del av.

– De kan ligga några dagar i regnet, men paketen klarar sig, säger Postnords kommunikationschef Thomas Backteman i SvD:s Ekonomistudion.

Postnord har översköljts av paket efter att svenskarna shoppat loss på nätet under Black Friday. Nu är det fullt i alla fordon, på alla terminaler och på ombudens hyllor.

Bilder som SvD Näringsliv har tagit del av visar hur vagnar ligger överfyllda med säckar med paket vid Postnords terminal på Arlanda. Enligt tidningen ligger uppskattningsvis tusen säckar utomhus, utsatta för regn och rusk och vind. Ibland i uppemot en vecka.

 

LÄS MER: Postnord larmar om kinesisk brevskörd

 

Postnord: "Så det ser ut på Arlanda"

Enligt SvD:s källor sker inte heller någon bevakning av paketen – trots att många av dem kan antas innehålla värdefulla föremål.

Postnords kommunikationschef Thomas Backteman sade förra veckan till tidningen att det normala är att säckarna med post står i vagnar eller lastas av under ett plåttak.

Nu säger han till SvD:

– Det är så här det ser ut på Arlanda. Det beror på att vi får enorma mängder av paket från Kina.

Enligt Postnord tar man emot i snitt 160 000 paket per dag. Thomas Backteman säger att man hanterar dem så snabbt man kan – och nekar till att de står utomhus i upp till en vecka.

– De kan stå några dagar utanför terminalen men det är det maximala.

 

LÄS MER: Priset för att skicka brev höjs nästa år

 

Enligt honom är säckarna väderbeständiga och klarar regn.

Post- och telestyrelsen säger sig se allvarligt på det hela och har nu startat ett ärende, enligt SvD.

Postnords vädjan: Hämta era paket

Postnord hanterar stora mängder paket efter Black Friday och inför julen. Redan förra veckan skrev Dina Pengar om Postnords vädjan:

Hämta ut era paket hos ombuden – så fort ni bara kan.

Under perioden 24-28 november ökade antalet paket som Postnord levererade till ombud till 1,25 miljoner stycken. Det kan jämföras med 869 000 stycken efter Black Friday i fjol.

Rekordvolymerna ställer krav på posten, ombuden – men också på kunderna att hämta ut sina beställa paket.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen