Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polarn O Pyrets kris – sparkar vd:n på dagen

Foto: Polarn o Pyret / Polarn o Pyret

RNB Retail and Brands affärsområde Polarn O Pyret har utsett Johan Munck som tillförordnad vd från och med den 7 februari 2020.

Han ersätter Nanna Hedlund och förändringen görs för att bolaget behöver en annan vd-profil för att ta sig an de finansiella utmaningarna som bolaget står inför.

– Det känns både bra och dåligt för mig, säger den sparkade vd:n till Market. 

Johan Munck har tidigare varit bland annat Nordenchef för Esprit och försäljningsdirektör på Hunkemöller.

Han har också haft ett flertal tjänster inom både försäljning och inköp på H&M i Sverige, Belgien, Frankrike och Spanien.

– Johans bakgrund, där han med framgång drivit stora retailorganisationer samt har mångårig erfarenhet från inköpsplanering och erfarenhet av att leda processen kring företagsförvärv, kommer att hjälpa Polarn o Pyret att nå nästa steg i företagets utveckling, säger styrelseordförande Michael Lemner i ett uttalande.

Johan Munck säger i ett uttalande:

– Tillsammans med teamet blir nu vår huvuduppgift att vända den negativa försäljningsutvecklingen, fortsätta exekveringen av strategin och samtidigt finna en ny, stark, ägare till Polarn O Pyret.

Under det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, som presenterades i mitten av december, tappade bolaget 14 procent i jämförbara butiker.

Samtidigt är Polarn o Pyret den del av RNB som går bäst, vilket den sparkade vd:n Nanna Hedlund lyfter fram i en intervju med Market. 

– Jag har ett fantastiskt team och en strategi som jag tror på, och det gör styrelsen också. Sen tänker vi kanske olika om den kortsiktiga situationen, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det behövs stora åtgärder i koncernen, säger hon, men framhåller också att Polarn o Pyret är den del av koncernen som går bäst.

Inom RNB finns även kedjan Brothers och tidigare JC.

Annons: