Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt på matfronten: Hel kyckling utan ett enda ben

Susanne Zabrodsky på Kronfågel.Foto: Pressbild

Trött på alla ben i kycklingen?

Nu lanseras en ny variant av hel kyckling med skinnet kvar men utan ett enda ben i kroppen.

– Många kan tycka det är kladdigt och krångligt att rena en kyckling, säger Susanne Zabrodsky, Marknadschef på Kronfågel.

Urbenade klubbor och andra styckdetaljer från kyckling finns i handeln sedan tidigare. Nu tar man det ett steg längre och benar ur hela fågeln – på ett hantverksmässigt sätt, enligt leverantören.

Syftet är att göra det enklare att tillaga hel kyckling, och samtidigt minska svinnet i hushållen. Den urbenade kycklingen blir som en platt köttbit, lätt att slänga på grillen om man vill.

Kan bli en kycklingrulle

– Det enklaste är att marinera kycklingen med dina favoritkryddor och tillaga i ugnen på låg värme. Eller så rullar man ihop den till en ballotine (kycklingrulle), fylld med färska örter, Stefan Superti, gastronomisk ansvarig på Kronfågel i ett pressmeddelande.

Kyckling allt-i-ett. Den urbenade fågeln är platt och lättlagad.Foto: Pressbild

Priset då? En hel urbenad gårdskyckling kostar cirka 145 kronor kilot. Priset för ”vanlig” färsk gårdskyckling brukar ligga på 50-60 kronor. 

Men då får man förstås en massa ben på köpet.

Annons: