Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny smäll för Danske bank: 140 miljoner återbetalas

Danske bank uppger på fredagen att man återbetalar 140 miljoner kronor till kunder som inte fått rätt information om en produkt.Foto: VALDA KALNINA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Danske bank ska punga ut med 140 miljoner kronor i kompensation till kunder som fått betala för mycket för en sparprodukt. Det uppger Reuters.

900 kunder som investerade i bankens Danske Porteføljepleje mellan februari 2017 och juli 2018 ska nu kompenseras med 100 miljoner danska kronor, vilket motsvarar nästan 140 miljoner svenska kronor.

– Vår granskning visar att cirka 900 kunder inte informerades tillräckligt om den förväntade negativa nettoavkastningen för de drabbade lågriskstrategierna, säger Bente Nielsen, chef för privatkunder på Danske bank, enligt Reuters.

I kölvattnet efter stora skandalen

Banken uppger att upptäckten gjordes efter att man granskat liknande problem med sin Flexinvest Fri-produkt.

I det fallet hade Danske Bank inte informerat kunder om att man förväntade sig dålig avkastning, utan fortsatte sälja produkten till nya kunder.

Agerandet polisanmäldes och banken skulle då betala tillbaka 400 miljoner danska kronor (cirka 557 miljoner svenska kronor) till sammanlagt 87 000 kunder.

Missa inte heller: 

Annons: