Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny på Tik Tok? Här är några du kan börja följa

Foto: Lars Lindström
Tik Tok - snabbaste växande sociala medier-appen. Foto: Lars Lindström

Med en halv miljard användare är Tik Tok världens snabbast växande app i sociala medier.

Är du ny på Tik Tok? Här är tips på 11 profiler av olika slag som du kan börja med att följa.

För några år sedan köpte det kinesiska företaget Bytedance appen Musica.ly och förädlade den till Tik Tok, en plats där användarna skapar 15 sekunder långa videor till musik.

Förutom läppsynk till kända låtar och olika utmaningar finns också korta sketcher, dans, utmaningar, konst, specialeffekter – som som helst som ryms inom den 15 sekunder långa tidsramen.

Tik Tok uppmanar användarna att utforska appen förutsättningslöst, hitta egna favoriter… men det kan också vara kul att följa några av de stora och populära för att se varför de har lyckats fånga följarna.

Profiler att följa på Tik Tok

Här är 11 svenska och utländska Tik Tok-profiler som går att följa i appen.

@nattid – 18-åriga Nathalie Danielsson från Trelleborg har 2,4 miljoner följare. Hon är också känd för sin kamp mot mobbning.

@haleymermaid – amerikanska Haley arbetar som sjöjungfru. Ibland går det att tro att hon faktiskt är en mytologisk figur på riktigt. Har 87 000 fans på Tik Tok.

@cosette – 20-åriga Cossette Rinab har 670 000 som följer hennes humoristiska hacks och tricks och sketcher.

@ninojulia – dansarna Nino Hellman och Julia Hansson har också setts i Talang 2019. Paret har 190 000 följare på Tik Tok.

Loren har 33 miljoner fans

@jiffpom - är ett hundkonto. En liten hund som gör små konster alltid iklädd en liten tröja. 19 miljoner följer.

@lifelaughterasl – Chrissy är hörselskadad, men kan använda Tik Tok med hjälpmedel – och ger nya perspektiv på mycket. Hon har 527 000 följare.

@lorengray – Loren är en av de populäraste på Tik Tik med 33 miljoner fans. Hon gör praktiskt taget alla utmaningar som går att göra.

Cole driver med influencers

@cole.hersch - Cole är en rolig kille och gör sketcher som bland annat driver med den ohämmade reklam som influencers kan göra. 256 000 följer honom.

@joel glantz - Joel är en 19-årig stockholmare som lyckats fånga 32 000 följare på Tik Tok med sin humor.

@onlyjayus - Jayus skildrar sitt liv på skolan och på deltidsjobbet och ger oss förvånande fakta om livet. 131 000 följer hennes eskapader.

@lifeofasassystew – Travasha arbetar som flygvärdinna och ger oss en inblick i det livet, dansar lite, skämtar lite och filmar en kompis som ligger i bagageutrymmet ovanför flygstolarna

Lisa och Lena har gjort succé

Vi har tidigare skrivit om tvillingarna Lisa och Len 0

Annons: