"Det är soft". 25-åriga Nicole Klasson berättar i veckan Lyxfällan hur hon låter pappa betala allt. Foto: Privat"Det är soft". 25-åriga Nicole Klasson berättar i veckan Lyxfällan hur hon låter pappa betala allt. Foto: Privat
"Det är soft". 25-åriga Nicole Klasson berättar i veckan Lyxfällan hur hon låter pappa betala allt. Foto: Privat
Nicole Klasson chockas när hon ser alla skulder. Foto: Lyxfällan/TV3Nicole Klasson chockas när hon ser alla skulder. Foto: Lyxfällan/TV3
Nicole Klasson chockas när hon ser alla skulder. Foto: Lyxfällan/TV3
Men nu har pappa Bernt fått nog. Foto: Lyxfällan/TV3Men nu har pappa Bernt fått nog. Foto: Lyxfällan/TV3
Men nu har pappa Bernt fått nog. Foto: Lyxfällan/TV3

Nicole, 25, köpte pool för 48 000 – pappa betalade

Publicerad

25-åriga Nicole Klasson har skulder upp över öronen och låter pappa Bernt betala räkningar, shopping och skräpmat.

När Nicole pratar om sin ekonomi chockas Lyxfällans Magnus Hedberg.

– Jag vet att pappa alltid räddar mig, det är ganska soft, säger Nicole i veckans avsnitt av Lyxfällan.

25-åriga Nicole Klasson bor i Ingelstad tillsammans med sin son och sambon Axel. Under uppväxten fick Nicole allt hon pekade på och nu är det pappa Bernt som ser till att räkningarna betalas så att dottern inte ska få fler skulder.

För de är redan många. Nicole shoppar kläder och dyra prylar på nätet – och låter pappa betala. Själv har hon en inkomst på 11 200 kronor från Försäkringskassans aktivitetsersättning och deltidstjänsten som personlig assistent för sin mamma. 

– Jag köpte den här bubbelpoolen för 48 000 kronor, jag hade ingen finansiering utan pappa betalade. Den här grillen är helt ny, vi har aldrig använt den. Pappa betalade den också. Typ allt här äger pappa, säger Nicole nonchalant. 

"Det är ganska soft"

Trots att Nicole påstår att hon har dåligt samvete över sin pappa verkar hon ändå inte helt obekväm med situationen när Lyxfällans mångårige expert Magnus Hedberg frågar.

– Jag vet att pappa alltid räddar mig, så jag utnyttjar det.

– Du verkar tycka det är ganska soft? frågar Magnus Hedberg.

– Ja, det är ganska soft, men jag kan ju inte leva på det, svarar Nicole.

 

LÄS ÄVEN: Carolin skuldsätter sig för att förstora läpparna

 

Kronofogden har redan knackat på och lämnat över delgivningskvitto, vilket fått pappa Bernt att rycka in och betala. Men Nicole vet inte om skulden är borta. Hon gömmer alla räkningar tills hennes pappa kommer och hämtar dem.

– Jag tycker inte om att behöva hämta räkningarna, men jag har känt mig tvungen för att berget inte ska växa av skulder, säger Bernt och erkänner för Lyxfällans expert Patrik Wincent att han skämt bort dottern. 

– Jag tänker inte fortsätta betala, det här får inte försiggå längre, säger Bernt.

Pappa Bernt vägrar betala mer pengar till dottern.Foto: Lyxfällan/TV3

 

Lyxfällans Magnus Hedberg tar sig för pannan när han hör Nicole prata om sina skulder.Foto: Lyxfällan/TV3

Vägrar uppge totalskulden

Först vägrar Nicole avslöja hur mycket skulder hon har. Till sist säger hon att det är en miljon – men sen ångrar hon sig: "Det kan vara mindre". Magnus Hedberg tar sig för pannan och skrattar åt eländet:

– Det kan vara mindre? Jag hoppas jag kan lösa den här roddiga uppgiften.

Nicole har totalt utgifter på 38 400 kronor varje månad. Av det betalar hennes pappa runt 12 900 kronor till olika långivare. 

– Du har alldeles för dålig respekt för din pappa, säger Magnus Hedberg.

– Han betalar alla dina utgifter och står för halva bolånet och kommer ständigt och räddar dig, säger Patrik Wincent.

Orden får Nicole att fly ut ur rummet.

– Det är jobbigt att höra hur man betett sig, jag fick som en panikattack. Sanningen gör ont, säger hon i efterhand till Dina Pengar.

 

LÄS ÄVEN: Emil, 24, tar lån på lån – kvarts miljon i skulder 

 

Skulder upp över öronen

Nicole gäspar bara när Patrik Wincent förklarar att hon har skulder på över 455 000 kronor. Samtidigt betalar pappa Bernt stora summor till dottern via Swish.

– 167 286 kronor har Bernt betalat för dig det senaste året, säger Patrik Wincent.

– Fy fan. Det är inte okej någonstans.

Är du redo att göra en förändring?

– Ja, svarar Nicole bestämt.

"Jag har ekonomiska problem"

Dina Pengar får tag på Nicole dagen innan programmet sänds. Hon är nervös men säger att hon står för hur hon betett sig.

– Det är ju sanningen. Jag har ekonomiska problem. Jag är ensambarn och adopterad och pappa har velat ge mig allt. Vi båda två har haft svårt att bryta ett dåligt mönster, så det var bra att min sambo anmälde mig till Lyxfällan, konstaterar hon.

 

Frågan experterna ställer sig är om Nicole är villig att ge upp sin livsstil. Om Nicole lyckas ser du på TV3 och Viafree klockan 20 på torsdag kväll.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen