Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

M-utspelet: Sänk skatten på bensin – med en krona

Så tycker bilisterna om bensinpriset
Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Moderaterna vill sänka bränsleskatten med 1 krona/liter, skriver SVT Nyheter

– Just nu är kostnaden för bensin och diesel väldigt hög, säger Elisabeth Svantesson, ekonomiskpolitisk talesperson till kanalen. 

Bensinpriset har farit som en jojo den senaste tiden, och nu vill Moderaterna sakta ner farten – rejält. I partiets budgetmotion vill man sänka bensinskatten med en krona/liter, skriver SVT Nyheter.

– Om man menar allvar med att hela Sverige ska leva, då måste man också möjliggöra för alla de som bor utanför större städerna att använda bilen, som de ju också är helt beroende av att göra. Just nu är kostnaden för bensin och diesel väldigt hög, säger Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna.

Partiet pekar på höjda skatter, rekordsvag krona och högt oljepris som anledningar till de skenande priserna. Moderaterna menar att konsekvensen blir att livet då försvåras för människor som måste ta bilen till jobbet. 

”Utsläpp ska beskattas, men beskattningen ska inte innebära en oproportionerligt stor skattebörda på landsbygden. Sverige behöver ta tag i klimatutmaningen där den är som störst – i stället för att pressa igenom symbolpolitiska skattehöjningar som slår hårdast mot landsbygden”, skriver Moderaterna i ett mejl till SVT Nyheter.

Annons: