Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Loppissäsongen är här – så gör du bästa fynden

Maria Wiberg, grundare av Stockholmsmarknader.

Våren har gjort intåg och med det också bakluckor och loppisbord.

– Så här års är det ett väldigt uppdämt sug efter loppisar, säger Maria Wiberg, grundare av Stockholmsmarknader i Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar.

Loppistrenden är långt ifrån död. Till helgen hålls den stora bakluckeloppisen på Solvalla.

Den årliga bakluckeloppisen på Solvalla travbana utanför Stockholm är ett säkert vårtecken. Loppisen slog världsrekord med över 1 000 bilar första året.

Håller tidigare års besökssiffror i sig väntas kring 25 000 besökare under helgen.

– Man kanske inte längre ska kalla det en trend. Det stiger för varje och det kanske mer är ett fenomen som kommit och nu alltid kommer att finnas, säger Maria Wiberg, vd och grundare till Stockholmsmarknader som är med och anordnar loppisen på Solvalla.

Om man funderar på att sälja på loppis är Maria Wibergs tips att hellre ta med för mycket än för lite.

– Gå igenom vinden och hitta gamla arvegods, ta med den gamla cykel och allt man inte behöver hemma. En del av det där kommer alltid sälja.Stökiga bord lika med chans till fynd

Som köpare är det just de stökigare loppisborden man ska satsa på om man vill fynda.

– Lite av finessen med loppis är att det som en skattjakt. Om det är något som är väldigt uppställt så är det visserligen enklare men då ligger priserna lite högre.

Går det fortfarande att fynda?

– Om man hittar sin nisch så kan man fortfarande fynda mycket enklare än om man försöker sig på allting som alla andra letar efter också.

Prylar och kläder från 50-talet verkar fortfarande sälja bra?

– Det går i trender. Barnkläder är tidlöst. 70-tal var stort för ett antal år sen men det håller på att försvinna.

Ska man pruta?

– Man ska pruta och behöver inte vara jätteproffsig. Det kan vara rätt charmigt att man är rätt tafflig på att pruta. Det som är det bästa är att vara glad. Då kan man ta en fräck prutning och tvärtom så får man gärna med sig prutningen om man är faktiskt är glad och trevlig, säger Maria Wiberg i Expressen TV:s Dina Pengar.