Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Långa köer när H&M:s rival slog upp portarna

Inifrån varuhuset. Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Långa köer före öppnandet. Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Tradionella japanska taikotrummor. Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Röda mattan utrullad på Hamngatan. Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM

I fredags öppnade japanska klädjätten Uniqlo sin butik på Hamngatan – med kaxig placering tvärs över gatan från huvudkonkurrenten H&M:s flaggskeppsbutik. 

Köerna ringlade långa och personalen hälsade kunder välkomna i traditionella kläder till rytmerna av japanska taikotrummor.

De fyra våningarna i Uniqlos första Nordiska butik har en sammanlagd yta på 1 580 kvadratmeter och ligger på Hamngatan 27 vid Kungsträdgården, mitt emot svenska klädjätten och huvudkonkurrenten H&M:s flaggsskeppsbutik. 

Kön ringlade lång redan timmarna före öppnandet.

 

LÄS MER: H&M-rivalens fräcka drag – öppnar snett över gatan

Uniqlos grundare: "Vi är extremt hedrade"

– Vi är extremt hedrade och stolta över att etableras i Sverige 2018, det år då de diplomatiska relationerna mellan Japan och Sverige fyller 150 år, sa Tadashi Yanai, vd och grundare för det japanska moderbolaget Fast retailing, i samband med att planen blev offentlig. 

Grundaren och vd:n Tadashi Yanai var på plats och vinkade. Foto: UNIQLO

Under fredagen hölls en Japaninfluerad invigningsceremoni med japanska taikotrummor, macha-glass, juice, kaffe och grönt te. 

 

LÄS MER: Klart: Här öppnar den japanska H&M-rivalen

200 kashmirsjalar till de första kunderna i kön

Även grundaren Tadashi Yanai var på plats och butiken delade ut 200 kashmirsjalar till de första kunderna som väntar i kön och tote bag i begränsad upplaga till alla kunderna under öppningsdagen. 

Det kommer även vara nedsatt pris på en rad klädesplagg och de som köper för över 700 kronor kan delta i en Fukubiki, som är en japansk form av lotteri – där största pris är en resa till Japans huvudstad Tokyo. 

Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM

Uniqlo har cirka 2 000 butiker världen varav de flesta finns i Asien och USA.

– Det blir vårt företags första etablering i Norden, och speglar också våra pågående planer att expandera i hela Europa, har Tadashi Yanai sagt tidigare. 

Gratis kashmirsjalar till de första kunderna.