Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lallerstedts stjärnkrog tvingades i konkurs

Ny dokumentärserie om hur Coronakrisen drabbar näringslivet.
Anna Lallerstedt med sin far Erik.Foto: Pressbild
Restaurangen Eriks Basar ansöker om konkurs.

Krögarfamiljen Lallerstedt tvingas ansöka om konkurs för krogen Eriks Basar i Stockholm.

I coronakrisens spår har omsättningen sjunkit med 80 procent enligt ägaren.

– Coronaeländet blev dödsstöten för oss, säger Anna Lallerstedt, som driver krogen, till Aftonbladet.

Många krogar som bland annat lever på företagskunder med representation kämpar i hård motvind efter coronautbrottet.

Melandersgruppen med ställen som Konstnärsbaren, Edsbacka Wärdshus, Ulla Winbladh samt Melanders fisk ansökte nyligen om rekonstruktion.

”Har tappat alldeles för mycket”

Nu har krogen Eriks Basar på Kungsholmen i Stockholm begärts i konkurs av den välkända krögarfamiljen Lallerstedt. Det uppger Aftonbladet.

– Vi klarar inte av att betala våra skulder. Vi överlever helt enkelt inte corona tyvärr. Vi har tappat alldeles för mycket, säger ägaren Anna Lallerstedt till tidningen. Hon fortsätter:

– Vi har väldigt små marginaler sedan innan och när det blir en sådan här jättekris som det blivit nu och att folk ska hålla sig inomhus slår det direkt mot oss på bara några dagar. Jag har kolleger i branschen som tappat 97 procent på fyra dagar. Det här är katastrof för hela restaurangbranschen.

Det blir konkursförvaltarens att avgöra om Eriks Basar kan drivas vidare eller måste stänga.

Gondolen stänger för renovering

Anna Lallerstedt, dotter till stjärnkocken och krögaren Erik, 73, driver flera krogar i Stockholm sedan pappan tagit ett kliv tillbaka. Kändast är Eriks Gondolen vid Slussen på Södermalm som dock stänger i maj då fastigheten ska genomgå en omfattande renovering. Krogen som är ett landmärke i Stockholm med sitt höga läge öppnar inte igen förrän 2022.

 

Så stöttar de sina favoritställen

Annons: