Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronofogden kan ta hela Gunilla Perssons arvode

Gunilla Persson förnekar att hon har några skulder till Försäkringskassan.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Svenska Hollywoodfruar har 13 säsonger bakom sig. Gunilla Persson har vid sidan av Maria Montazami varit de bärande huvudpersonerna. Foto: DANIEL SAHLBERG / TV3

Hollywoodfrun Gunilla Persson kommer inte undan Kronofogden.

Jakten på den halv miljon som Försäkringskassan vill ha tillbaka är inte över.

Tidningar och tv-inslag ser ut att bli ett viktigt inslag i penningjakten.

Den exakta summan som Försäkringskassan vill ha har växt rejält och uppgår nu till 518 854 kronor enligt Kronofogdens register.

Försäkringskassan har tidigare listat sina krav och de gäller både barnbidrag och sjukpenning som kvitterats ut, men som Gunilla Persson inte haft rätt till enligt regelverket:

Utbetalt barnbidrag för perioden juli 2006 - april 2013. Summa: 86 100 kronor som ska betalas tillbaka.

Föräldrapenning 23 augusti 2006 - 27 februari 2009. Summa: 217 916 kronor i återbetalningskrav.

Sjukpenning 7 juli 2009 - 1 april 2010. Krav på återbetalning: 28 548 kronor.

Det finns även en dom i Stockholms tingsrätt som slår fast att hon ska betala.

Kronofogdens utlandsteam i Helsingborg försökte under våren 2019 driva in från Hollywoodfrun genom att undersöka vilka ersättningar och gage hon får för sin medverkan i Svenska Hollywoodfruar. 

Gunilla Persson kan inte andas ut. Kronofogden är fortfarande intresserad av hennes ersättningar från serien Svenska Hollywoodfruar.Foto: SPLASH NEWS/IBL

Kontakter togs bland annat med Nordic Entertainment Group Sverige, som är ansvarig för ”Svenska Hollywoodfruar” och MTG på Skeppsbron 18 i Stockholm.. Men inte en enda krona hittades. Kontakt togs också med TV4 och en bank utan att hitta några pengar som kan knytas till Gunilla Persson.

Kronofogden försökte även via brev till hennes adress förmå Gunilla Persson att betala sin skuld. Men förgäves. Det kom inte minst lika livstecken från henne.

– Det finns en avslutad utredning den 9 april. Vi har inte hittat några utmätningsbara tillgångar i Sverige, sa Inger Pehrsson på Kronofogdens utlandsteam, fast när hon lade utredningen på is.

I rapporten om Gunilla Persson noterades: Gäldenären saknar kända utmätningsbara tillgångar för täckande av skulden”.

Kronofogden konstaterar i sin utredningsrapport att det inte finns ett enda öre att hämta hos Gunilla Persson.

Tv-stjärnan, som har Los Angeles som sin bas, ser dock inte ut att kunna slappna av när det gäller Kronofogden och jakten på hennes tillgångar som kan tas för att reglera skulderna till Försäkringskassan.

Från tv:s sida är man fåordig hur arvodena för Svenska Hollywoodfruar betalas ut.

– Det är olika från fru till fru, hur de vill ha det. Det är aldrig något som vi kommunicerar hur kontraktet eller den ekonomiska uppgörelsen ser ut, Susanne Nylén, presschef på Nordic Entertainment Group.

När Försäkringskassan krävde tillbaka pengar byggde underlaget bland annat på att myndighetens tjänstemän läst Gunilla Perssons uttalanden i tidningar. I ”bevisningen” fanns bland annat intervjuer där Hollywoodfrun själv berättat att hon inte bott i Sverige på 30 år. Trots det hade hon kvitterat sjukpenning.

Bland ”bevisen” mot Gunilla Persson lämnade Försäkringskassan in bland annat den här artikeln.

Hos Kronofogden är man nu medveten om att det kan bli fler omgångar av Svenska Hollywoodfruar. Därför är man åter beredd att leta efter pengar som hon kan få i honorar för sin medverkan i serien. 

– Det är inte otroligt. Sedan kan det vara så att när vi ser att det (programmet) ska visas kan utbetalningarna redan ha skett, säger Inger Pehrsson på Kronofogdens utlandsteam.

Enligt Inger Pehrsson måste man ”träffa rätt”, det vill säga fråga utbetalaren vid exakt den tidpunkt när pengarna betalas ut. 

Myndighetens strategin är att följa nyhetsrapporteringen i media.

Gunilla Persson har tidigare sagt till Expressen at Försäkringskassan har fel. Hon anser sig inte skyldig ett enda öre.

– Jag har inte gjort något bedrägeri, har Gunilla Persson tidigare sagt till Expressen. 

LÄS MER: De tjänar bäst där du bor – sök på din kommun här (PREMIUM)

TV: Gunilla Persson döms för bidragsfusk

Annons: