Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Konkurrentens drag – byter in BR:s leksaker

Foto: CLAUS BECH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

E-handelsjätten Jollyroom, som säljer barnkläder och leksaker, kommer under januari och februari att byta in produkter från BR och Toys R Us.

– I samband med konkurserna är det kunder som hamnat i kläm med julklappar som inte går att lämna tillbaka, säger Frida Ekholm, pressansvarig på Jollyroom.

Efter Top-Toys konkursbesked i mellandagarna, meddelar Jollyroom att de under hela januari och februari kommer att byta produkter köpta på BR och Toys R´ Us under julhandeln, i alla nordiska länder och Tyskland.

Förutsättningen är att produkten skickas till Jollyroom i obruten förpackning tillsammans med ett kvitto som visar att varan är inhandlas på BR eller Toys R´ Us under perioden 1 oktober 2018–31 december 2018. Genom kontakt med kundtjänsten får kunden hjälp med en fri fraktsedel och mer information. 

Produkter som byts in och redan finns i Jollyrooms sortiment kommer att säljas vidare.

– Det är därför vi har kravet på obruten förpackning, säger Frida Ekholm.


Styr kunderna till Jollyroom

Byteserbjudandet kommer att styra in leksakskunder till Jollyrooms sajt, som tidigare mest marknadsfört sig mot barnkläder.

– Det här är också ett sätt för oss att välkomna kunder till oss på bästa sätt, och få möjlighet att visa vårt sortiment, säger Frida Ekholm.

Vad gör ni med leksakerna som inte ingår i ert sortiment?

– Produkter som vi inte har kommer även de att säljas till våra kunder för kraftigt reducerade priser.


Sålde 70 000 dockor

E-handelsaktören Jollyroom säger att man under årets julhandel ökat sin leksaksförsäljning med 60 procent.

Under julhandels mest intensiva period skickat man ut 40 000 julklappar om dagen, bland annat har man sålt 70 000 dockor, 15 000 elbilar och 12 000 leksakskök.

Verksamheten med 85 000 kvm lager och kontor är placerad på Hisingen utanför Göteborg.