Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Här öppnar den japanska H&M-rivalen

Här på Hamngatan ska Uniqlo slå upp sina portar.
Foto: Pressbild
I Sverigehuset (till vänster i bild), precis intill Kungsträdgården ska Uniqlo öppna.
Foto: ANN JONASSON
Uniqlo är en japansk klädkedja.
Foto: Ap / TT / NTB Scanpix

Nu ska en av H&M:s konkurrenter etablera sig i Sverige:

Japanska Uniqlo.

Klädkedjan slår upp portarna på Hamngatan i Stockholm i höst – mitt emot H&M:s flaggskeppsbutik.

Hösten 2018 öppnar Uniqlo – som är som en japansk motsvarighet till H&M – i centrala Stockholm. Klädkedjan har tecknat avtal med Vasakronan och slår upp sina portar på Hamngatan 27, en byggnad även känd som Sverigehuset, precis vid Kungsträdgården.

Mitt emot ligger konkurrenten H&M:s flaggskeppsbutik.

Uniqlo kommer till Sverige – och Norden

Det blir Uniqlos första etablering i både Sverige och Norden. Den nya butiken ska breda ut sig över fyra plan och på 1 580 kvadratmeter.

– Vi är extremt hedrade och stolta över att etableras i Sverige 2018, det år då de diplomatiska relationerna mellan japan och Sverige fyller 150 år, säger Tadashi Yanai, vd för det japanska moderbolaget Fast retailing, i ett pressmeddelande.


LÄS MER: Därför vägrar Gardell satsa pengar i H&M 


Han fortsätter:

– Det blir vårt företags första etablering i Norden, och speglar också våra pågående planer att expandera i hela Europa.

Har samma koncept som H&M

På Vasakronan säger man att man har jobbar hårt med att bygga upp ett attraktivt handelsområdet kring Regeringsgatan/Hamngatan.

– Etableringen av Uniqlo är efterlängtad av många och en etablering som ytterligare kommer att bidra till livet och rörelsen i kvarteren runtomkring, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm Vasakronan, i ett uttalande.


LÄS MER: H&M utreder tröjan – efter tunga kritiken 


Det är oklart när under hösten Uniqlo öppnar sin första butik i Sverige. I dag har den japanska klädkedjan drygt 1 900 butik i totalt 19 länder. Deras affärsidé är att sälja bas- och fritidskläder – och kedjan har beskrivits som en motsvarighet till svenska H&M.

Tidigare har danska Illums Bolighus legat i lokalerna.

Annons: