Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klädkedjan Joy i konkurs – 40 butiker stänger för gott

Klädkedjan Joy med 40 butiker har lämnat in en konkursansökan.

Även ägaren MQ kämpar i tider av coronaoro och butiksdöd.

– Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked, säger Ingvar Larsson, vd för MQ, i en kommenterar om konkursen.

På onsdagsmorgonen lämnade klädkedjan Joy in en konkursansökan. Samtidigt som modebolaget MQ stärker kassan genom en garanterad nyemission på 250 miljoner kronor, skriver Affärsvärlden. 

Joy har länge gått med förlust och ägaren MQ kapar nu trossarna. Möjligheterna att få den anrika klädkedjan på rätt köl igen bedöms som små.

– Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked, i synnerhet då vi under den senaste tiden har sett en ökad försäljning av vårens kollektioner som visat potential i delar av affären. Trots omfattande förbättringsåtgärder har detta tyvärr inte räckt hela vägen, varför vi nu tvingas ta det här beslutet, Ingvar Larsson, vd för MQ, i en kommentar till konkursen skriver Breakit. 

Stängde butiker och flyttade huvudkontor

I ett försök att rädda Joy beslutade MQ för drygt ett år sedan att stänga en fjärdedel av dåvarande butiker. Samtidigt flyttade Joys huvudkontor in hos MQ i Göteborg.

Även MQ har haft problem med lönsamheten och har relanserat sig några prestigebutiker under namnet Marqet med ett nytt koncept i hopp om att väcka kundernas köplust.

Finansmannen Mats Qviberg med familj är storägare i MQ . Dottern Anna Qviberg Engebretsen, är tredje största aktieägaren i MQ med drygt 2 miljoner aktier. Även flera andra medlemmar i Qvibergfamiljen är stora ägare i MQ. Mats Qvibergs hustru Eva Qviberg äger 1,4 miljoner aktier i företaget. Investmentbolaget Öresund där familjen Qviberg är största ägare är också storägare i klädföretag.

Annons: