Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är första bilderna inifrån nya Dragon Gate

De nya rummen.
Foto: Sisyfosgruppen
Olle Larsson, vd för Sisyfosgruppen.
Foto: Sisyfosgruppen
Dragon Gate är ett känt landmärke vid E4:an söder om Gävle.
Foto: SAMUEL AHLIN
Olle Larsson, vd för Sisofysgruppen AB som köpte Dragon Gate i höstas.
Foto: Sisyfosgruppen

I dag slog det omtalade Kinapalatset Dragon Gate upp portarna efter 15 års spöktillvaro.

Här är de första bilderna från de nya hotellrummen, som alla vaktas av kinesiska terrakottakrigare.

– När vi köpte Dragon Gate skakade alla på huvudet och sa att det är omöjligt att få ordning på projektet, säger Olle Larsson, vd på ägarna Sisyfosgruppen.

Det stora hotellbygget i kinesisk stil längs E4 utanför Älvkarleby har dragit blickarna till sig ända sedan det stod klart i början av 2000-talet.

Men de storslagna planerna om att bygga upp ett mini-Kina på den svenska landsbygden förverkligades aldrig och den kinesiska ägaren Mr Jingchun Li drog sig ur det uppmärksammade projektet.

Efter flera år när byggnaden stod helt öde köpte till slut Sisyfosgruppen AB fastigheten,  som rymmer allt från hotell, restaurang, museum till shaolin-tempel.

Det var i samband med renoveringen som den nuvarande ägaren hittade 50 terrakottakrigare i källaren. Nu har de placerats ut i samtliga rum.
Foto: Sisyfosgruppen

Visas för första gången

På fredagen visades de nya hotellrummen upp för första gången.

Närvaron av Kina märks – minst sagt.

Det är guld, det är röda väggar och varje rum vaktar en terrakottakrigare

– Dragon Gate är en plats som fascinerar, det vet vi efter att ha tagit del av säkert tusen olika idéer till vad Dragon Gate borde bli. Sverige är så fullt av väldigt vanliga och väldigt normala ställen, vilket självfallet är en tillgång för en konstig plats som Dragon Gate. Vi har vridit och vänt på många idéer och nu är det dags får några saker att få testa sina vingar. Nu får vi se om Dragon Gate kan fylla ett syfte, säger Olle Larsson, vd på Sisyfosgruppen.

Det var i samband med renoveringen som den nuvarande ägaren hittade 50 terrakottakrigare i källaren.

”Vi ser 2019 som ett test-år där vi får se vad som funkar och inte funkar på Dragon Gate”, säger Olle Larsson.
Foto: Sisyfosgruppen

Techofestival i maj

Bland de verksamheter som testar sina vingar under 2019 finns ett center för träning och hälsa som riktar sig mot en europeisk målgrupp.

I månadsskiftet maj/juni blir det technofestival som kommer locka många besökare. Dessutom öppnar Dragon Gate upp för olika typer av arrangemang och event genom att hotellet nu är möjligt att boka.

Tanken är att ge chansen till verksamheter som träning och yoga att samsas på samma plats som en technoklubb. Målet är att skapa en alternativ arena där många olika saker kan hända.

– Vi ser 2019 som ett test-år där vi får se vad som funkar och inte funkar på Dragon Gate. På Sisyfosgruppen har vi alltid sagt att ”svårt är roligt, enkelt är tråkigt” och Dragon Gate har verkligen utmanat oss på ett väldigt intressant sätt, säger Olle Larsson.

Annons: