Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikea stänger hälften av de 30 varuhusen i Kina

Ikea har beslutat att tills vidare hålla stängt i 15 av 30 kinesiska varuhus.Foto: IMAGINECHINA / XU CONGJUN - IMAGINECHINA/SIPA U SIPA USA
Foto: ARMANDO BABANI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DARREN ENGLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ikea stänger hälften av sina 30 varuhus i Kina på grund av Coronaviruset.

Det uppger man i ett pressmeddelande enligt TT.

Beslutet har tagits efter noggrant övervägande och med hänsyn till situationen, skriver Ikea.

Redan på fredagen i förra veckan meddelades att kinesiska myndigheter tvingar Ikea att stänga sitt varuhus i staden Wuhan där virusbrottet trots ha startat på en fiskmarknad.

Nu har Ikealedningen beslutat att tills vidare stänga ytterligare 14 varuhus i Kina. Detta är på grund av den fortsatta spridningen av Coronaviruset som hittills orsakat 132 dödsfall och smittat 6000 personer.

– Påverkade Ikea-medarbetare får stanna hemma tills vidare med bibehållen lön, säger presskontakt Jon Egerlid i en kommentar.

Ikea har även beslutat att ställa in alla affärsresor till Kina tills vidare.

Applebossen varnar för virus

Även ledningen för elektronikjätten Apple oroas för spridningen av Cononaviruset. Liksom Ikea har man i princip stoppat affärsresor till Kina där Apple har stor verksamhet.

 När koncernens vd Tim Cook presenterade senaste sista kvartalsrapporten för 2019, varnade han samtidigt för att förkylningsviruset kan drabba tillgången på Iphonemobiler under 2020. Och även påverka bolagets resultat.

– Det är en framväxande situation som vi håller mycket noggrann koll på, sade Cook enligt Reuters.

Hittills har Apple stängt en butik i Kina men även tillverkning av Iphonemobiler kan komma att påverkas. Det beror på hur virusläget ser ut efter 10 februari när det kinesiska nyårsfirandet är över och fabrikerna ska öppna igen, uppger Apple.

Annons: