Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikea drar tillbaka favorit – risker för allergichock

Det är den här produkten som Ikea nu varnar för.
De aktuella marshmallowbakelserna kan återlämnas till närmsta Ikea-varuhus och pengarna betalas tillbaka. Foto: HENRIK ISAKSSON/PINIRO / IBL

Ikea återkallar ”SÖTSAK SKUMTOPP” - en marshmallowbakelse på 180 gram. Orsaken är otydlig märkning av allergenen mjölk i innehållsdeklarationen.

Den nu återkallade produkten gäller marshmallowbakelser med ett bäst-före-datum mellan den 12 mars 2019 och 14 april 2019.

 Ikea uppmanar kunder som är allergiska mot mjölk, mjölkprotein eller liknande att kontakta närmsta Ikea-varuhus för att få pengarna tillbaka.

Ikeas varning gäller den otydliga märkningen

Företaget hänvisar till att produkten har en otydlig märkning av allergenen mjölk i innehållsförteckningen.

Den aktuella produkten som Ikea nu varnar för. Varningen gäller Foto: Ikea

”Produkten innehåller vasslepulver, som kommer från mjölk. Detta gör produkten till en möjlig hälsorisk för den som är allergisk eller intolerant mot mjölk, mjölkprotein eller liknande. Vasslepulver står med i innehållsförteckningen, men det saknas information om att det kommer från mjölk”, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Ikea slår också fast att personer som inte är allergiska eller intoleranta mot mjölk behöver inte behöver oroa sig för att äta bakelsen.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!