Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotellkedjans krisdrag: Hyr rum i en hel månad

Elite Hotels erbjuder nu långtidsuthyrning av hotellrummen.
Foto: Pressbild
Bicky Chakraborty, grundare och ägare av Elite Hotels.
Foto: PER WISSING / GT/EXPRESSEN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hotellkedjan Elite prövar ett grepp för att fylla alla tomma rum.  Nu kan man hyra ett dubbelrum på ”long stay”. Pris: 8 000 kronor för en månad. 

– Vi hoppas detta kan rädda medarbetares jobb, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

Får krisen dig att stötta utsatta företag?

Enligt besöksnäringens branschorganisation Visita står nio av tio hotellrum i Stockholm tomma på grund av coronapandemin.

Läget är nästan lika illa i Göteborg och Malmö.

Nu testar hotellkedjan Elite i samarbete med Blocket att hyra ut tomma rum på längre tid. Samtidigt som hotellen saknar beläggning är det bostadsbrist ute i landet, konstaterar man.

Elite, som har 39 hotell på 25 orter, erbjuder nu månadsboende från 7995 kronor i till exempel Kiruna och Lund.

Städning ingår – men inte frukost

I Stockholm är det dyrare, en månad på Elite Stockholm Plaza, kostar 11 995 kronor på ”long stay”. Att boka en enda natt på hotellet kostar från 900 kronor, så visst är det en del i rabatt.

Vill man lyxa till det med en juniorsvit går priset upp till från 16 995 kronor per månad.

Rummen ska betalas i förskott månadsvis och boendeperioden sträcker sig fram till 15 januari 2021. Max två vuxna kan dela på ett rum och veckostädning ingår

Den lyxiga hotellfrukosten, för många den självklara höjdpunkten på en hotellvistelse, ingår inte månadshyran, utan den får man köpa till. Däremot städas rummet en gång i veckan. Gym och liknande faciliteter får man också nyttja.

– Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster, samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb, säger David Halldén, vd på Elite Hotels, i en kommentar.


Så många hotelljobb är hotade

Annons: