Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

H&M:s satsning: Fixar och syr kläder i butik

Konceptet, som är ett komplement till H&M:s klädinsamling för att göra det enklare för kunden att fixa och laga sina plagg, finns sedan tidigare i Tyskland, Frankrike och Norge. Foto: H&M

Nästa vecka lanserar H&M sitt koncept för klädvård, Take care, i Sverige.

H&M:s kunder ska kunna fixa och laga sina kläder i utvalda butiker.

– Vi hjälper kunderna förlänga livstiden på sina favoritplagg, säger Felicia Reuterswärd på H&M.

H&M lanserar sitt hållbarhetskoncept H&M Take Care på den svenska marknaden i utvalda butiker och på hm.com i mitten av januari.

Konceptet, som är ett komplement till H&M:s klädinsamling för att göra det enklare för kunden att fixa och laga sina plagg, finns sedan tidigare i Tyskland, Frankrike och Norge. H&M Take Care omfattar olika produkter, en sajt med tips och en service-möjlighet i form av en syateljé i vissa butiker.

– Vi vet att våra svenska kunder har ett stort hållbarhetsintresse och genom Take care-konceptet kan vi hjälpa dem att förlänga livstiden på deras favoritplagg samtidigt som de kan göra något bra för miljön, säger Felicia Reuterswärd, hållbarhetsansvarig för H&M i Sverige, till Market.se. 

Miljövänlig tvätt och guidning

Produktserien innehåller bland annat en tvättpåse som silar bort mikroplaster, tvättmedel som tvättar rent i kallvatten, lagningslappar, sy-kit, fläckborttagningsmedel samt våtservetter för rengöring av sneakers.

– Våra kunder kommer att kunna få hjälp till allt från guidning om hur de kan ta hand om sina plagg på ett smartare sätt, till att kunna justera längden på sina byxor eller reparera sitt blixtlås, säger Felicia Reuterswärd till Market.

Servicedelen lanseras initialt i H&M-butiken på Hamngatan i Stockholm och senare under året även i Malmö och Göteborg. Experter kommer att vara på plats i en syateljé i butikerna och kommer att laga, fixa och brodera kläder oavsett var plaggen är köpta.

Produktserien finns förutom online och på Hamngatan till en början i åtta H&M-butiker runtom i Sverige.

I mitten av januari lanseras Take Care i Hamngatan-butiken i Stockholm. Senare under året kommer konceptet till Malmö och Göteborg. 

 

Annons: