Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Goda skördar – räkna med billigt vin flera år framöver

Napa Valley, Kalifornien.Foto: Shutterstock / Shutterstock

Världens vindrickare kan snart få anledning att skåla. Priserna på vin väntas framöver falla till de lägsta nivåerna på fem år – främst tack vare ett överskott på druvor från Kalifornien.

Det skriver CNN. 

Vingårdarna i norra Kalifornien började plantera tusentals tunnland med nya vinrankor 2016 och med nya mer effektiva skördemetoder har det lett till riklig druvproduktion. 

Druvöverskottet kombineras dessutom med en minskad efterfrågan på vin, vilket väntas leda till lägre priser i upp till tre år.

– Huvudskälet till överutbudet i dag är kulmen på några års minskande tillväxt i vinleveranserna, med en riklig druvskörd 2018 som ett utropstecken. /…/ Fram till 2015 hade vinleveranserna ökat ganska förutsägbart under två decennier. Den avmattade tillväxten har överraskat branschen, säger Jeff Bitter, ordförande för branschorganisationen Allied Grape Growers, till CNN.

TV: Hon provade 6000 viner per år – fick frätskador

Annons: