Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Forskare: Vi har aldrig lagt så lite pengar på livsmedel

Maten har redan hunnit bli dyrare under 2022 och väntas bli ännu dyrare.
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Vi har aldrig lagt så lite pengar på mat som nu.

Men priserna stiger – och enligt måltidsforskaren Richard Tellström kommer det bli kärvt till hösten.

– Priserna kommer nog aldrig mer vara så här låga, säger han.

Här är 17 konkreta tips på vad du kan göra för att äta billigare.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

”Ska jag hjälpa min son trots att han har en bra ekonomi?”

Premium: ”Sambon är högavlönad” • ”Hur länge ska du curla dina barn?”

Abdullahs råd till föräldrar vars barn omhändertagits: ”Erkänn allt”

Premium: Efter LVU-protesterna har han fullt upp med rådgivning • ”Bara Nyans som ser oss"

”Putin fruktar sitt eget folk mer än Ukraina eller väst”

Premium: Martin Kragh chattade med läsarna om kriget