Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så maxar du julledigheten 2018 – men boka resan direkt

Planera smart och var ledig 16 dagar nästa jul och nyår. Du behöver bara ta ut fem fem dagars semester för superledigheten 2018.
– Det är fler som bokat resa till nästa vinter redan nu än vad det var förra året, säger Barbro Holmberg, presstalesperson för Ving. Foto: Vingresor
Fira jul på playan nästa år? Se till att boka resan tidigt, helst redan nu. Foto: KASPARS GRINVALDS - STOCK.AD / FOTOLIA
Resandet lär öka rejält nästa jul och nyårshelg. Med bara fem dagars semester så blir det hela 16 dagar ledigt.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Många kommer att passa på att resa bort under rekordhelgen 2018.Foto: ALEX LJUNGDAHL

2018 ger rejäl julklapp till alla semesterfirare: julafton och nyår infaller på måndagar. 

Med smart planering kan du ut fem semesterdagar och vara ledig i 16 dagar – så se till att boka jul och nyårsresan redan nu. 

– När man behöver ta väldigt lite semester för att få lång ledighet, då bokas resorna mycket fortare och mycket tidigare, säger Barbro Holmberg på Ving. 

2017 års röda dagar under jul- och nyårshelgen är lite av en besvikelse med julafton och nyårsafton som infaller på söndagar, sammanlagt tre röda dagar fördelade på vardagar. 

Det är dock en förbättring jämfört med mardrömsåret 2016 då en futtig röd dag inföll på en vardag. 

 

LÄS MER: Julklapparna kommer inte fram ”Riktigt uselt" 

 

Så maxar du ut det mesta av julledigheten 2018

Och nu har det blivit dags att vända almanackans blad till 2018 – då jul- och nyårshelgen blir en dröm för alla semesterfirare. 

Julafton infaller på en måndag och tar du ledigt torsdag och fredag, den 27 och 28 december, så blir det nio dagars sammanhängande ledighet. 

– Vi har redan släppt resorna till nästa vinter så att man kan boka till nästa jul och nyår. Det är fler som bokat resa till nästa vinter redan nu än vad det var förra året, säger Barbro Holmberg, presstalesperson för Ving. 

 

LÄS MER: Så här mycket höjs pensionen 2018 

 

Reseproffset: "Bästa tiden att boka är redan nu"

Om du dessutom tar ledigt den 2, 3 och 4 januari 2019 så kan du se fram emot en 16-dagarsledighet i skidbacken, på stranden eller på sofflocket om du så önskar. 

– När vi släpper våra resor så har vi ett lågt utgångspris och den bästa tiden att boka är redan nu. Kanske särskilt om man vill bo på något av de fina familjehotellen som är jättepopulära, då ska man absolut vara ute i god tid, säger Barbro Holmberg. 

 

LÄS OCKSÅ: Magdalena Anderssons dolda skattehöjningar 2018 

 

Jul och nyårshelgen 2013 var också en idealhelg för arbetstagarna. Då behövde den ledighetssugne bara ta fyra semesterdagar för att få 14 dagar ledigt. Och även då slog svenskarna till med resor.

Jul och nyårsresorna har ökat

– Det är en väldigt fördelaktig jul- och nyårshelg ur arbetstagarnas perspektiv. Försäljningen av jul- och nyårsresor har ökat i alla våra försäljningskanaler. Det märks tydligt att svenskarna vill passa på att resa iväg nu när man bara behöver ta ut fyra semesterdagar för att kunna vara borta två veckor i sträck, sa Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

Fullt lika nöjd var inte handel. Färre svenskar i landet betydde också färre som handlade i butikerna. 

 

 

 

 

Annons: