Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Den sista anställda på Löwengrip Invest slutar

Isabella Löwengrips skönhetsserie har varit och är den viktigaste inkomsten för entrprenören.
Foto: SVEN LINDWALL
– Det är ingen dramatik bakom beslutet, säger Marisol Was.
Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

För mindre ett halvår sedan hade Löwengrip Invest tio anställda och planerade för en lansering i USA.

Nu står grundaren ensam kvar i resterna av sitt företagsimperiums kronjuvel.

– Marisol blir alltså sista anställda som lämnar Löwengrip Invest, skriver Isabella Löwengrip i dag. 

Hösten var stormig för Isabella Löwengrip, 29.

Det var i början av oktober som entreprenören tvingades dra i nödbromsen för att rädda sina företag som var på mot kollaps.

I flera artiklar hade hennes satsningar och dyra livsval väckt frågor i medier, bland annat i Expressen. 

Privatjet, dyra bilar, lyxiga kontorslokaler, påkostade semesterresor och en kostsam USA-satsning med kontor på Manhattan fick många att ifrågasätta hur ekvationen gick ihop.

– Vi tar inga mer risker, hade skutan inte vänts och vi inte agerat hade allt mitt kapital ätits upp och till slut hade vi gått i konkurs, skrev Löwengrip i ett blogginlägg då.

Några dagar senare utvecklade hon resonemanget i en intervju med Expressen.

– Det är alltid lätt att vara efterklok. Vi har ju haft en distributör i USA i över ett år och vi har försäljning via Amazon. Och vi har haft förhandlingar med Sephora i många år. Men vi har inte haft något som varit påskrivet och klart. Jag har flyttat dit och trott att vi är på väg och tänkt att snart signar vi, snart, berättade hon bland annat.

Men ingenting hände och haveriet med USA-projektets blev början på entreprenörens tuffaste tid.

Omsatte 7,5 miljoner kronor

Löwengrip Invest har under de senaste åren varit den viktigaste delen av hennes många bolag.

2018 omsatte Löwengrip Invest 7,5 miljoner kronor och gjorde en vinst på drygt en miljon kronor.

I fjol dubblade man omsättningen – till 16,8 miljoner kronor – samtidigt som Isabella Löwengrip plockade ut 2,2 miljoner i aktieutdelning, enligt senaste bokslutet.

Höstens planer var storslagna.

Men det aviserade beslutet att dela tiden mellan lyxvåningen på Manhattans Upper East med Stockholm byttes mot uppsägningar.

– Vi har valt att göra ett varsel när det gäller Löwengrip Invest där majoriteten av de anställda i bolaget är uppsagda. Vi har haft åtta heltidsanställda, plus deltidsanställda, berättade Löwengrip i intervjun.

Vid hennes sida har Marisol Was stått stadigt under höstens stormar.

– När jag rekryterade Marisol i april var det i egenskap av CSR-manager men med anledning av hennes tidigare erfarenheter som kommunikationschef blev det naturligt att hon även tog med sig kommunikationsansvaret in i rollen på Löwengrip Invest. Ganska direkt blev det kommunikationen som blev större delen av hennes jobb. Månaderna som kom och i framför allt under hösten har vi knappt kunnat göra annat än att hantera det mediala gällande allt ifrån Sommar i P1, internationella satsningar, privata relationer, omorganiseringar, Isabella Löwengrip Foundation med mera. Det har varit otroligt stöttande att ha Marisol som en skyddsmur, skriver Isabella Löwengrip på sin blogg.

”Förändrade förutsättningar”

Hon beskriver det som att Marisol och hon ”gått armkrok genom krisen”.

– I december när vi hade hanterat det värsta, hade vi ett samtal där vi båda konstaterade att de förändringar som skett i mitt liv och i bolagen har förändrat förutsättningarna, skriver Isabella Löwengrip och fortsätter:

– Det är märkligt att för några månader sedan varit tio anställda i Löwengrip Invest och haft stora planer på att expandera till USA. Istället blev det en annan väg för Löwengrip Invest som inte längre kommer ha några anställda. Marisol och jag har i det här hittat en fin vänskap.

Expressen har pratat med Marisol Was, som säger:

– Det här är något som vi har diskuterat sedan i december och det är inget dramatiskt. Jag fortsätter att jobba lite till.

Isabella Löwengrip avslutar sitt blogginlägg med:

– Året kommer att se lite annorlunda ut för mig men mer om det senare.

TV: Lyxlivet kostar mer än Löwengrip tjänar

Annons: