Demonstrationerna mot bensinpriset ställs in

Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Fredagens planerade demonstrationer mot bensinpriset skjuts upp. 

Bensinupproret 2.0 har inte fått tillstånd på alla platser i tid.

– Vår ansökan kom inte in i tid, säger Peder Blohm, en av initiativtagarna. 

Nästa fredag väntas demonstrationerna hållas i stället. 

Bensinpriset ligger nu på över 16 kronor litern och enligt experten kommer priserna öka närmaste tiden och spräcka 17-kronorsvallen. 

Mot den bakgrunden har Bensinupproret 2.0 inletts. Hundratusentals har gått med i gruppen för att visa sitt missnöje. 

– Det är klart att jag blir fruktansvärt frustrerad. Vi på landsbygden påverkas så starkt av hur prissättningen rör sig, har Peder Blohm Bokenhielm, 42, tidigare sagt. 

På fredagen skulle de ge sig ut och demonstrera i flera städer runtom i Sverige – däribland Göteborg, Falun, Karlskrona, Västerås, Malmö och Växjö – men nu stoppas de. 

Bensinupprorets demonstrationer ställs in

Morgondagens demonstrationer skjuts upp efter att gruppen inte fått tillstånd på alla platser. 

– Det här har vuxit så fort och det har varit en sådan otrolig press senaste dagarna så saker och ting missas. Den här ansökan har inte kommit in i tid. Man har helt enkelt inte hunnit med allting i samma grad som man hade önskat, säger Peder Blohm, en av initiativtagarna. 

Peder Blohm uppger att polisen gett indikationer på att tillstånden bör hinna bli färdigbehandlade fram till nästa vecka. 

Han tror detta kan vändas till demonstranternas fördel. 

– Det känns tungt för vi såg verkligen fram emot det. Men nu får vi chansen att komma igen nästa vecka med ännu större kraft. Nu kan vi bli större och starkare så allt har både för- och nackdelar, säger han.