Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De räddar konkursade svenska klädmärket

Klädmärket Boomerang räddas.

Tisenhultgruppen tar över bolaget efter konkursen.

”Med en 30 år lång relation till Boomerang känns det oerhört roligt och spännande att återigen få möjlighet att arbeta med varumärket, skriver man i ett pressmeddelande.

Tillträde sker 22 januari.

Tisenhultgruppen, som ägs av industrihandelsbolagen Addtechs, Bergman & Bevings och Lagercrantz styrelseordförande Anders Börjesson med familj, har avtalat om att förvärva klädmärket Boomerang efter att konkursen för det bolag som driver märket inleddes förra veckan.

Tisenhultgruppen beskriver sig i pressmeddelandet som ”ett familjeföretag som investerar i och utvecklar företag med ledande positioner inom unika nischer”, som ägs av familjen Börjesson. Enligt Holdings finns bland andra Addtech och Lagercrantz i Tisenhults svenska börsportfölj.

Anders Börjesson inledde sitt samarbete med Boomerangs grundare Kenneth Andram och Peter Wilton redan 1985 och därefter var familjen Börjesson delägare och representerande i Boomerangs styrelse fram till år 2014.

– Vi har en lång och varm relation med Boomerang bakom oss. När vi fick besked om att det skulle gå i konkurs började vi snabbt titta på om det fanns en möjlighet att köpa upp varumärket, säger Malin Nordesjö från Tisenhultgruppen till Breakit.  

Man övertar rättigheterna tillvarumärket samt befintligt varulager, däremot inte butikerna

Fredrik Larsson, vd för Boomerang 2000–2009, kommer tillbaka som vd, och märkets två grundare Peter Wilton och Kenneth Andram kommer också att engagera sig.

”Med en 30 år lång relation till Boomerang känns det oerhört roligt och spännande att återigen få möjlighet att arbeta med varumärket. Vi på Tisenhult-gruppen ser fram emot att tillsammans med Boomerangs grundare och Fredrik Larsson utveckla varumärket med avstamp i den ursprungliga filosofin om kvalitet, långsiktighet och enkelhet”, säger Tisenhult-gruppens styrelseordförande Anders Börjesson.

LÄS MER: Budgivning om att köpa Boomerang 

Budgivningen bakom köpet

Budgivning mellan flera intressenter föregick affären.

– Det finns intressenter både från utlandet och Sverige. Det är mycket glädjande, berättade konkursförvaltaren Michael Levin på Hamilton advokatbyrå i fredags.

Bland budgivarna fanns både intressenter inifrån företaget och utanför, dessutom finns utländska intressenter.

Det var 4 januari som som Boomerang försattes i konkurs.

Skulderna uppgavs ligga på minst 32 miljoner kronor, enligt Ehandel.se.

LÄS MER: Dea Axelssons räddning efter konkursen 

Butiker i stora delar av landet

Klädkedjan Boomerang har butiker runtom i hela landet, bland på Emporia i Malmö, Nordstan i Göteborg, PK-huset i Stockholm, Linköping, Täby, Västerås och Växjö.

Att Boomerang hamnat på obestånd och inlett konkurs beror på att företagets tungrodda struktur, bland annat 16 butiker, inte höll måttet i den omvandling som för närvarande sker från analog till digital klädhandel.

 

Annons: