Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronakrisen lyft för Ica – lanserar ett nytt koncept

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: DN / TT NYHETSBYRÅN

Ica kompletterar sin ordinarie e-handeln med en snabbutrullning av ICA Pronto, ett tidigare pilotprojekt med hemleveranser av färdiga måltidslösningar och begränsat sortiment av varor direkt från butik.

Inom kort kommer cirka 60 butiker erbjuda Ica Pronto hemkörning och ambitionen är att cirka 150 butiker ska anslutas under våren.

Ica:s pressavdelning uppger för Nyhetsbyrån Direkt att planen är att alla 60 butikerna ska vara i gång under nästa vecka och att samtliga 150 troligtvis är i gång i maj.

– Vi jobbar för fullt med att hjälpa butikerna med att komma i gång och ansluter ungefär 5-10 butiker per dag nu”, skriver pressavdelningen ett mejl.

– Just nu är det många som inte bör handla i butik på grund av att man är sjuk eller tillhör en riskgrupp. Efterfrågan har gjort att många av de 300 ICA-butiker som har e-handel har långa leveranstider, skrev ICA in sitt pressmeddelande som förklaring till snabbutrullningen av ICA Pronto.

Ica gynnas av pandemin

En av få sektorer som gynnas av coronaviruspandemin är matvaruhandeln.

Rädslan för viruset leder till bunkringsbeteende vilket i sin tur gör att matvaruhandeln tar marknadsandelar från restaurangbranschen.

Det skriver Nordea i en analys.

Banken höjer ebit-estimaten för Ica med 6 procent respektive 2 procent för 2020 och 2021.

– Vi menar att Ica kommer att leverera en stark rapport för det första kvartalet och att bolaget kommer stå starkt i en fortsatt volatil marknad, skriver banken, som höjt sin rekommendation för Ica till behåll från sälj, en höjning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen.

LÄS MER: De tjänar bäst där du bor – sök på din kommun här (PREMIUM)

LÄS MER: Svenskarna under 30 som tjänar bäst – sök där du bor (PREMIUM)

LÄS MER: Lista: Utbildningarna som lättast ger jobb (PREMIUM) 

TV: ”Köp Ica och sälj Axfood”

Annons: