Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bensinpriset rasar – ner 30 öre per liter under fredagen

Lovisa Vitus om läget vid Stockholmsbörsens öppning på fredagen.
Bensinpriset sänktes med 30 öre i dag.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Drivmedelspriserna har gått ned med en krona sedan årsskiftet.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Coronafrossan slår nu också mot drivmedelpriserna.  Oron pressar priserna nedåt.

I morse märktes det tydligt vid bensinmackarna.

Den ekonomiska oron har slagit direkt mot oljepriset vilket också fått inverkan på bensinpriserna. Bilisterna kan glädja sig åt nedgång på literpriset.

Circle K och alla andra stora kedjor sänkte bensinpriset på fredagen med 30 öre litern till 15.08 kronor vid bemannade stationer. Dieseln blev 25 öre billigare och kostar nu 15.53 kronor.

Bensinprisraset

Dagens priser betyder en rejäl nedgång sedan första januari då en liten 95-oktanig bensin kostade 16.03 vid bemannade mackar och en liter diesel 16.58.  

Redan under förra månaden började en nedgång. Men då var det inte coronaskräcken utan svaga statistiksiffror från både amerikansk och kinesisk industri som tydde på en ekonomisk nedgång. Men med coronavirusets framfart så har oljepriset fortsatt att pressas nedåt.

I början av året låg ett fat brentolja på drygt 70 dollar, i torsdagsmorse 52.54 dollar per fat och i dag noterades den till 50.60 dollar per fat. Brentolja är det engelska namnet för Nordsjöolja och är viktig för produktion av bensin.

Sedan årsskiftet har bensinpriset och dieseln blivit ungefär en krona lägre.

Coronaviruset sprider oro hos resenärer – Konsumenternas Försäkringsbyrå reder ut dina rättigheter.
Annons: