Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bensinpriset fortsätter falla – sänktes med 15 öre i dag

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Det är inte bara börsen som rasar på grund av oron över coronaepidemin.

Priset på drivmedel sjunker också.

På måndagen sänktes priset på bensin med ytterligare 15 öre och ligger nu under 15 kronor litern.

Prissänkningarna har radat upp sig senaste tiden. Så sent som i fredags sänktes priset på bensin med 30 öre litern, och diesel blev samtidigt 25 öre billigare.

På måndagens sänktes bensinpriset med ytterligare 15 öre och diesel kostar nu 10 öre mindre.

Riktpriset för en liter 95-oktanig bensin är därmed nere på 14.93 kronor på bemannade stationer. Priset för en liter diesel ligger på 15,53 kronor. 

Världsmarknadspriset på olja styrks framför allt av efterfrågan och Kina är en stor konsument. Där står en stor del av av samhället och industrin stilla sedan coronaviruset började spridas.

Även andra delar av världen är drabbade och detta får oljepriset att falla tillbaka. Efter en mindre rekyl i måndagens handel låg spotpriset på Brentoljan under eftermiddagen på 50,4 dollar.

Redan under januari började en nedgång på oljepriset. Men då var det inte coronaskräcken utan svaga statistiksiffror från både amerikansk och kinesisk industri som tydde på en ekonomisk nedgång. Men med coronavirusets framfart så har oljepriset fortsatt att pressas nedåt.

TV: ”Rapport: Klimatmål kräver dubbelt bensinpris”

Annons: